Biblioteket i Paris (Innbundet)

Forfatter:

Kristi Heggli (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 368
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Paris Library
Oversatt av: Heggli, Kristi
ISBN/EAN: 9788202689810
Kategori: Underholdningsromaner
Omtale Biblioteket i Paris

Biblioteket i Paris er en sterk roman fra andre verdenskrig som utforsker vennskap, bøkenes makt og konsekvensene av våre valg. Boken viser at ekte heltemot også kan finnes på helt stille steder.

Paris, 1939: Lykken smiler til unge og ambisiøse Odile Souchet: Hun har fått drømmejobben på det amerikanske biblioteket i Paris, og hun har også fått seg kjæreste, en kjekk og sympatisk politimann. Men når nazistene gjør sitt inntog i Paris, står Odile i fare for å miste alt hun er glad i, inkludert sitt kjære bibliotek. Sammen med noen kollegaer blir hun med i motstandsbevegelsen med det beste våpenet de har, nemlig bøker. I all hemmelighet smugler de biblioteksbøker ut til byens jøder, som er nektet adgang til biblioteket. Når krigen omsider er over, er det ikke friheten som venter henne, men et ubeskrivelig svik.

Montana, 1983: Lily vokser opp i en amerikansk småby, mister moren sin tidlig og blir en ensom og frustrert tenåring. Hennes utferdstrang trigges av den franske, eldre damen i nabohuset. Etter hvert som Lily avslører stadig mer av naboens mystiske fortid, forstår hun at de har mer til felles enn hun kunne forestilt seg.

Boken utgis i forbindelse med hundreårsjubileet til Det amerikanske biblioteket i Paris.

Til toppen

Andre utgaver

Biblioteket i Paris
Bokmål Ebok 2021
Biblioteket i Paris
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Biblioteket i Paris
Bokmål Heftet 2021
Anmeldelser Biblioteket i Paris

Bøkenes historie 13.04.2021

«Jeg føler kjærlighet til bøkene, menneskene man møter på sin vei og byen Paris.»

 
Helene Larsen, Asperger Informator (blogg)

«En nydelig leseopplevelse.»

Mariann Tokle, Bokblogger Lillasjel

Til toppen

Om forfatter

Janet Skeslien Charles er oppvokst i Montana i USA, og er forfatteren bak to prisvinnende romaner: Moonlight in Odessa og Biblioteket i Paris. Hun har bodd i USA, Ukraina og Frankrike, og har undervist i kreativ skriving i 15 år. Hun begynte å forske på historien til Det amerikanske biblioteket i Paris mens hun selv arbeidet der. I dag veksler hun mellom å bo i Montana og Paris.