Bevisvurdering (Heftet)

Usikkerhet og sannsynlighet

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202443047
Kategori: Juridiske fag , Matematikk, realfag og teknologi og Fagbøker
Fag: Sivilprosess og tvisteløsning, Akademisk, Juridiske fag, Strafferett og straffeprosess, Akademisk, Juridiske fag, Matematikk og statistikk, Akademisk, Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag, Erstatningsrett, Akademisk, Juridiske fag, Rettsøkonomi, Akademisk, Juridiske fag, Matematikk, realfag og teknologi, Akademisk
Nivå: Akademisk, Profesjonsmarkedet, Akademisk, Høgskole/universitet, Akademisk
Omtale: Bevisvurdering

Rettsmateriale i inn- og utland viser at det er et stort behov for kunnskap om hvordan usikkerhet i bevisvurderingen bør håndteres. I denne boken gir forfatteren en rekke eksempler på problemtyper og feilresonnementer som viser hvor lett det er å begå feil hvis bevisenes usikkerhet ikke behandles på en rasjonell måte med sannsynlighetsteori som et grunnleggende element.

Intensjonen med boken er primært å gjøre jurister bedre i stand til å analysere og behandle slik usikkerhet. Forfatteren presenterer de viktigste elementer fra statistisk teori og sannsynlighetsteori som trengs for å omgå intuisjonens villedende grep. Ambisjonen er ikke å erstatte intuitive vurderinger som i alle fall må foretas ved domstolene, men å strukturere bevisenes usikkerhet slik at man kan unngå feilresonnementer og trekke sikrere konklusjoner.

Denne boken er skrevet for dommere, advokater og rettssakkyndige som i forskjellige sammenhenger må forholde seg til usikkerhet ved vurdering av bevis. Den kan også være til nytte i jusstudiene.

Til toppen

Flere bøker av Erling Eide:

Om forfatter
Erling Eide er dr.philos. og professor i sosialøkonomi ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Han har hatt forskningsopphold i England, Frankrike og Italia og har skrevet bøker og artikler om produksjonsteori, miljøøkonomi, kriminaløkonomi, atferdsøkonomi og rettsøkonomi.