Bella Blu (Heftet)

Håndbok for verdensrommet

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202413958
Kategori: Underholdningsromaner
Omtale Bella Blu

Bella Blu Bella Blu. Håndbok for verdensrommet er noe så sjeldent som en sci fi-diktsamling, en stemme fra framtiden som undersøker en mulig vei språket og verden kan gå.
Vinner av Triztan Vindtorn poesipris 2013.

Til toppen

Flere bøker av Terje Dragseth:

Anmeldelser Bella Blu

"Boka sprenger alle grenser for hva vi forbinder med et episk dikt (...) Bella Blu er et åpent verk som leseren kan gå inn og ut av."

 
Bjarne Markussen, Fædrelandsvennen

Stjernedikt!

"Dette er tidspunktet, folkens, til å lese et av de mest sentrale og viktigste poetiske forfatterskapene her til lands den siste generasjonen! (...) Det viktigste i denne reiseboken er Dragseths unike poetiske kreativitet. (...) Skal du lese én norsk diktsamling i år, er nok dette boken du må gå for."

 
Arne Hugo Stølan, VG

Mystisk, full av poetisk tyngdekraft.

«Et sci-fi-dikt som kan kobles direkte til Harry Martinsons Aniara, men som tar helt andre veier.»
«Vi har her å gjøre med en komposisjon... som er uten sidestykke.»
«Bella Blu kan sees på som et høyst originalt bidrag til flere sjangre. Mystisk, og full av poetisk tyngdekraft.»

Jonis Hartmann, Fixpoetry.com

Årets beste bøker

"Ambisiøst og totalt besettende og kanskje det nærmeste vi har kommet en norsk maksimalistisk gestaltning av William Burroughs arv - en gal, stilig og kul poet."

Terje Thorsen, Dagbladet

Årets beste bøker

"Universet er grenseløst, og det er sannelig språket også. I hvert fall når en poet av Dragseths kaliber skyter seg selv ut i kosmos og ser hva som skjer. Bli med romskipet Bella Blu på denne eventyrlige, vakre og vittige ekspedisjonen. Den tar ikke slutt før alt tar slutt."

Fredrik Wandrup, Dagbladet

Årets beste bøker

""Vi kan ikke forstå verden med ord". Men frå poesiens romskip skapar Dragseth gjennom sine slåande, vakre, både innsiktsfulle og gåtefulle bilete ein stad for å utvide vår forståing av verda og kva ei diktsamling kan vera. Dikting på høgt nivå."

Helge Torvund, Dagbladet

"Sjelden kost fra en av landets mest spennende poeter (...) Terje Dragseth, som allerede med «Jeg tenker, lik en pike som tar sin kjole av» (1882) forsvarte posisjonen som en av landets mest fabulerende diktere, og bekreftet den med «Kvitekråkas song» (2005), feier med denne sci-fi diktsamlingen all konkurranse til side."

Fartein Horgar, Adresseavisen

"Imponerende science fiction-poesi (...) Poeten Terje Dragseth har laga ei imponerande og omfangsrik diktbok (...) På same vis som romsonden reiser over store avstandar og oppdagar ukjente stadar, kryssar Dragseths poesi gjennom språket vårt og viser oss andre rom og moglegheiter."

Sindre Ekrheim, Bergens Tidende

"Terje Dragseths reise blant stjernene tvinger leseren til å tenke seg om og åpner en vei for kommende poeter."

Trude-Kristin Mjelde Aarvik, Morgenbladet

"Science fiction-diktsamlinga Bella Blu av Terje Dragseth er enormt omfattande og imponerande og endrar òg vår oppfatning av kva dikt kan vera (...) 270 sider fulle av forbløffande linjer og formuleringar som svingar seg som akrobatiske regnbogar og syntaktiske romskip i språket."

Helge Torvund, Dagbladet

"Ved eit slag har Terje Dragseth skapt heilt ufatteleg original science fiction-poesi. (...) dette er stort tenkt, det er stort gjennomført, og det er den mest originale boka du kjem til å lesa i år. Garantert."

Hadle Oftedal Andersen, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

Terje Dragseth (f. 1955) har siden debuten med Offerfesten (1980) utgitt en rekke bøker som har befestet hans posisjon som en av våre mest innovative og tydelige poeter. For Bella Blu: Håndbok for verdensrommet fikk han Triztan Vindtorns poesipris i 2013.