Begavede barn i barnehagealder (Heftet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202487249
Kategori: Helse og sosialfag , Fagbøker og Utdanningsvitenskap
Fag: Psykologi og psykiatri, Akademisk, Helse- og sosialfag, Pedagogikk og lærerutdanning, Akademisk, Barns utvikling, lek og læring, Akademisk, Pedagogikk og lærerutdanning, Barnehagelærerutdanning, Spesialpedagogikk, Akademisk, Pedagogikk og lærerutdanning
Nivå: Akademisk, Profesjonsmarkedet, Akademisk, Høgskole/universitet, Akademisk
Omtale: Begavede barn i barnehagealder

Forfatteren bruker teorier fra nyere forskning for å belyse problematikken rundt begavelse hos barnehagebarn, med et ønske om at barnehagen blir mer proaktiv når det gjelder å oppdage begavede barn og å støtte deres begavelse i samarbeid med foreldre, fagfolk i ulike miljøer og rådgivere i PPT. Dette er noen av temaene forfatteren tar opp i denne boka:

hvem begavede barnehagebarn er hvordan vi identifiserer begavede barn sosiale og emosjonelle karakteristika hos begavede barn pedagogisk tilnærming til begavede barn samarbeid mellom barnehagen og foreldre til begavede barn

Det som sies om de enkelte temaene her, er egentlig et forsøk på å gi et svar på begavede barns utfordringer og behov i de spesielle situasjonene de befinner seg i både hjemme og i barnehagen.

Målgruppa for Begavede barn i barnehagealder er studenter i pedagogisk psykologi og spesialpedagogikk, grunn-og videreutdanninger innenfor barnehagelærerutdanning og studier innen helse – og sosialfag. Den kan også være av interesse for fagfolk og rådgivere i PPT samt foreldre til begavede barn.

Til toppen

Om forfatter
Branca Lie er dr.scient. og førsteamanuensis ved avdeling for psykologi ved Høgskolen i Lillehammer. Hun underviser i ulike psykologiske og spesialpedagogiske emner og har faglig ansvar for psykologistudenter i pedagogisk psykologi, og er også ekstern foreleser ved Universitetet i Oslo.