Bastarden (Innbundet)

Forfatter:

Bastarden er Øistein Borges fjerde krimroman om Bogart Bull. Denne gang skal vi til Mallorca, der forfatteren selv bor. "Borges rutinerte håndverk, der han driver historien framover med selvironi, sjangerbegeistring og et presist språk, gjør ham til en av mine nye personlige favoritter." skriver Tarald Aano i Stavanger Aftenblad og gir boken terningkast 5.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202660826
Kategori: Krim
Omtale Bastarden

En norsk jøde på jakt etter rettferdighet forsvinner på ferieøya Mallorca. Tilsynelatende en savnet-sak, men Aaron Bercows forsvinning utvikler seg snart til noe langt større og farligere enn først antatt.

Kripos-sjef Eva Heiberg innser at hun ikke har noe valg. Hun må søke hjelp hos mannen som vendte henne og etaten ryggen to år tidligere – privatetterforsker Bogart Bull. Han aksepterer oppdraget, en avgjørelse han skal komme til å angre på.

For på Mallorca viser gradestokken nærmere 40 grader, en hetebølge i stil med det helvete som venter ham i ferieparadiset. Og som det sømmer seg et helvete, er det også her en djevel som trekker i trådene.

Arvtageren til en mann hvis ondskap savner sidestykke i historien.

Til toppen

En liten lesefest...
Stavanger Aftenblad

Andre utgaver

Bastarden
Bokmål Ebok 2020
Bastarden
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Bastarden
Bokmål Heftet 2021

Flere bøker av Øistein Borge:

Anmeldelser Bastarden

«Dette er norsk krim på aller øverste hylle.»

 
Geir Tangen, Bokbloggeir

Kryss i margen! 26.05.2020

«En liten lesefest ... Borges rutinerte håndverk, der han driver historien framover med selvironi, sjangerbegeistring og et presist språk, gjør ham til en av mine nye personlige favoritter.»

 
Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

«Denne forfatteren har lenge stått som en av mine store favoritter innen norsk krim-sjanger, og der vil han forbli en god stund til. For med Bastarden serverer han nok en solid litterær prestasjon, som er en fryd å lese.»

Simen Ingemundsen, Boktimmy

Skriver seg opp mot tetsjiktet

«Boka er handlingsdrevet og med høy intensitet, Borge skriver uanstrengt og er fri for manisk adjektivbruk.»

Ole Jacob Hoel, Adressavisen

Til toppen

Om forfatter

Øistein Borge (f. 1958) har tidligere utgitt en serie på tre romaner om ungdomshelten Nino Glass. I 2016 krimdebuterte Borge med sin første bok om Bogart Bull – Den syvende demonen. Både denne og oppfølgeren Det som aldri dør (2017) har fått varm mottakelse av norsk presse. Borge ble nominert til både Rivertonprisen og Mauritz Hansen-prisen i 2017. I 2019 kom Jeg er nummer 13 og i 2020 kom den fjerde boken om Bogart Bull: Bastarden. Øistein Borge bor på Mallorca der han jobber som forfatter på fulltid.