Barsakh (Heftet)

Emilie, Samuel og Gran Canaria

Serie: Emilie og Samuel 1

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 136
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202408817
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 13 - 18
Omtale Barsakh

Som tenåringsjenter flest er Emilie opptatt av hvordan hun ser ut. Av klær, kropp og kalorier. Men Emilie går lenger. Hun trener hver dag og spiser så lite som mulig. Hvert måltid er en kamp.
Nå er Emilie på ferietur med familien sin på Gran Canaria. Etter en lunsj legger hun ut på en joggetur. Samtidig driver en båt med afrikanske flyktninger med havstrømmene bare noen kilometer unna. Snart skal livene deres møtes.

Barsakh er nominert til ARKs barnebokpris 2009.

Til toppen

Andre utgaver

Barsakh
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
Barsakh
Bokmål Ebok 2015

Flere bøker av Simon Stranger:

Anmeldelser Barsakh

Bok som treffer

"Simon Strangers bok er spennende, gripende og dødelig aktuell: Hvordan kan mennesker sendes tilbake til et liv uten framtid? Hvorfor reiser noen til Kanariøyene for å bli akkurat passelig brune mens andre dør av sult og utmattelse før de når ferieøyene? Hadde jeg jobbet med elever i 11-15 årsalderen, hadde jeg definitivt lest denne boka høyt i timene. Et fantastisk oppspark til en debatt i klasserommet eller et prosjekt om flyktninger og forskjeller. Eller bare ei god bok å lese."

Trude Ringheim, Dagbladet

Hva er et liv uten fremtid?

"Barsakh er skrevet for ungdom, men den kan med fordel leses både av voksne og av politikere. (…) Simon Strangers lille roman er tankevekkende, dramatisk, spennende og menneskelig gripende."

Kjell Olaf Jensen, Dagsavisen

Kontrast på stranda

"Det er kjærkomment med ei ungdomsbok som på litterært vis griper fatt i dette fenomenet, som er en av de virkelig store utfordringene i vår verden i dag. Måten det er gjort på, gjør at flere unge har mulighet til å få satt i gang mange viktige refleksjoner både om det faretruende skillet mellom den forbrukende og den fattige delen av verden, og om utfordringer innenfor vår egen overflodspregede tilværelse. (…) ei engasjerende bok, som vekker ettertanke omkring en av dagens store politiske utfordringer. Det er et osean mellom Afrika og Europa. Men noen ganger er det bare en liten svømmetur."

Marianne Lystrup, Vårt Land

Usentimentalt om spiseforstyrrelser

"Stranger skriver enkelt, usentimentalt og med innsikt. (…) Dette er en roman som når utover den tidvis kunstige ungdomsboksjangeren. Boka både kan og bør leses av alle."

Cathrine Krøger, Dagbladet

"Stranger fører et enkelt og nøkternt språk. Fortellerteknisk gjøres det overraskende krumspring, som raskt å skifte synsvinkel fra den spankulerende hanen på tunet til den døde gutten som ble kastet over bord, og til gekkoen på veggen som observerer det hele. Dette gir mersmak (…) Mot slutten gjør forfatteren et grep, som i all sin enkelhet gjør sterkt inntrykk (...) I tillegg minner avslutningen om at ungdomsbøker kan utfordre mye mer. Denne løfter Strangers roman, som jeg håper lærere der ute bruker som utgangspunkt for klasseromsdiskusjoner."

Mala Wang-Naveen, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Simon Stranger (f. 1976) debuterte som barnebokforfatter med bildeboka Krusedullen (2005). Året etter mottok han Riksmålsprisen for Gjengangeren. Ungdomsromanene Barsakh (2009), Verdensredderne (2012) og De som ikke finnes (2014) er solgt til oversettelse i flere land. Blant voksne lesere er han kanskje mest kjent for romanen Leksikon om lys og mørke (2018). Kokotopia er en ellevill reise gjennom historien.

Bøker i serien