Åtseldyr (Innbundet)

Serie: ELLI 4

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 448
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788202423551
Kategori: Krim
Omtale Åtseldyr

I en gammel jordkjeller i Vika finner en uteligger levningene av et barn. Eller er det det? Ellis åstedsundersøkelser avdekker flere levninger. Sakte dras etterforskningen lenger under bakken, til klaustrofobiske tuneller og glemte bunkere, en verden der dyr mishandles og mennesker tas av dage. Bare morderen kjenner alle utganger. Men Elli må inn. Hun har flere liv å redde. Vet vi egentlig hva som finnes under bakken i Oslo?

En ny meddrivende Elli-krim fra Eystein Hanssen.

Til toppen

Andre utgaver

Åtseldyr
Bokmål Ebok 2013
Åtseldyr
Bokmål Heftet 2014
Åtseldyr
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Eystein Hanssen:

Anmeldelser Åtseldyr

Gastronomiske grøss

"Dog står Eystein Hanssens roman på egne bein. Gåten han presenterer er like fascinerende som den skremmer (...) Det er grøssende spennende!"

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

"Han har skapt en krimhelt du føler at du kjenner i Elli Rathke og beviser nok en gang sine evner til å å sy sammen parallelle historier til en troverdigslutt. Eystein Hanssen har sin bakgrunn i filmproduksjon og skjønner hvilke grep som skal til for å skrive lesverdig krim."

Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa

"Jeg har ventet i spenning på bok nummer fire om Elli og blir ikke skuffet. Jeg synes Eystein Hanssen har klart det igjen. Han har en egen evne til å skape thrillere ut av nåtidens problemer. Dette er både uhyggelig og spennende lesningen."

Elise Weseth, Oppland Arbeiderblad

Uhyggelig og god

"Han holder spenningen oppe gjennom 448 sider. En får lyst til stadig å lese videre, og det er nesten trist når boka er slutt."

Gunnar Gran, Stavanger Aftenblad

Til toppen

Om forfatter
Eystein Hanssen debuterte som forfatter i 2010 med krimromanen De ingen savner på Vigmostad & Bjørke, til gode kritikker og en nominasjon til Bokhandlerprisen. Andre roman i serien om den norske politiheltinnen Elli, Giftstrøm, kom i august 2011, også nominert til Bokhandlerprisen. så fulgte Triangel (2012), Åtseldyr (2013), Brennemerket (2015), Jaget (2017) og En kort evighet (2019).

Hanssen har en variert yrkesbakgrunn. Han trådte han sine yrkesmessige barnesko som frilansjournalist og -fotograf i lokalavisa Oppland Arbeiderblad på Gjøvik. Nyhetsbasillen brakte ham til NTBs fotoavdeling i Oslo, der han vekselvis var frilans pressefotograf, vaktsjef på bildedesken og senere fotojournalist.

I 1989 flyttet han til New York, hvor han ble værende i halvannet år og tok diverse filmkurs. Deretter flyttet han til København som frilans filmfotograf, men returnerte til NTB i 1991. I rollen som journalist/fotograf deltok han på vegne av NTB på en ekspedisjon til Antarktis i sesongen 1991-92.

Våren 1992 startet Eystein Hanssen i TV 2, der han jobbet som fotograf og klipper på nyhetene, og senere i reportasjemagasinet Dokument 2. I 1994 deltok han på en ekspedisjon til Mount Everest. Etter TV 2 fulgte ti år med egne produksjonsselskap og dokumentarfilmproduksjoner, der han hovedsakelig produserte, men i flere tilfeller også regisserte og skrev manus. Flere av produksjonene er prisbelønte.

Eystein Hanssen er utdannet innen film, informasjonsteknologi, mediekunnskap, markedsføring, og har en master i administrasjon og ledelse. Ved siden av forfattergjerningen jobber han med filmprosjekter, og som kommunikasjonsrådgiver.
Bøker i serien