Artemis Fowl 1 (Innbundet)

Forfatter:

Frank Lie (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Artemis Fowl
Oversatt av: Lie, Frank
ISBN/EAN: 9788202596941
Kategori: Ungdomsromaner og Romaner for barn
Alder: 9 - 12
Omtale Artemis Fowl 1

Tolvårige Artemis Fowl er et forbrytergeni. Et kriminelt vidunderbarn. En millionær. Men selv Artemis skjønner ikke hva han begir seg ut på når han kidnapper en alv, politikaptein Kristtornia Kort i LEP-rekognavdelingen.

Dette er ikke den type alver man finner i godnatthistorier. Disse alvene er bevæpnede og farlige. Artemis tror han har dem i sin hule hånd, men så slutter de å følge spillereglene ...

Artemis Fowl er boka som skapte sensasjon flere måneder før den ble utgitt. Den irske forfatteren Eoin Colfer har skapt en original fortelling med mange uventede vrier og vendinger, som åpner opp en ny verden full av magi, spenning og humor.

Walt Disney Studios lanserer filmen Artemis Fowl våren 2020, med regi av Kenneth Branagh.

«Førsteklasses fantasy» – The Independent
«Kjapp, morsom og veldig spennende» – Daily Mail
«En oppfinnsom blanding av myte og modernitet, magi og krim» – Time

Til toppen

Om forfatter

Eoin Colfer er født og oppvokst i Wexford, en liten by på sørkysten av Irland. Den første romanen hans, "Benny and Omar", ble umiddelbart en bestselger i Irland. Selv beskriver han "Artemis Fowl" som "Die hard med alver". Colfer har bodd i mange forskjellige land, blant annet Italia, Tunisia og Saudi-Arabia. Nå bor han i Irland med sin kone og barn, der han arbeider som barneskolelærer.