Årets døde (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 608
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202592097
Kategori: Romaner
Omtale Årets døde

Stig Aasvik skriver sitt liv. Årets døde er en forlengelse av tematikken i hans to siste romaner, Lofotveggen og Ordføreren i Oslo. Vi befinner oss fortsatt i Stigs hode. Vi leser om barndom og sorg, små og store problemstillinger, som å forene samliv og oppdrageransvar med selvforakt og andre akutte, eksistensielle utfordringer. Aasviks blikk er som alltid ærlig, nysgjerrig, skarpt og drømmende.

«Jeg leser ikke om Stig Aasvik fordi jeg vil lære mer om Stig Aasvik, jeg leser Stig Aasvik fordi han lærer meg noe om meg selv.» Ola Jostein Jørgensen, Bokvennen Litterær Avis

Til toppen

Andre utgaver

Årets døde
Bokmål Ebok 2020

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Årets døde

«(...) man imponeres av den energien, den enorme kraftprestasjonen som har produsert Årets døde.»

 
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

«Stig Aasvik fortsetter sitt litterære prosjekt med en roman som på sitt verste er som å lese en blogg fra helvete og på sitt beste snuser på det sublime.»

Ola Jostein Jørgensen, BLA Bokvennen Litterær Avis

«Aasviks Årets døde er en uvanlig mangslungen leseopplevelse: Morsom, irriterende, tankevekkende.»

Ida Vågsether, Morgenbladet

Til toppen

Om forfatter

Stig Aasvik (f. 1970) er bosatt i Oslo. For romanen Indre anliggender (2012) fikk han Bokhandelens forfatterstipend og boken ble nominert til Årets bok i Natt & Dag. I 2018 var Aasvik nominert til Ungdommens kritikerpris for Ordføreren i Oslo. Aasvik mottok Vestfold Litteraturpris 2018 for sitt forfatterskap.