Æresordet (Heftet)

Haakon & Maud V

Serie: Haakon & Maud 5

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 624
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Haakon & Maud
Serienummer: 5
ISBN/EAN: 9788202421441
Kategori: Biografier
Omtale Æresordet

Den 9. april 1940 ble Norge angrepet. Nazi-Tyskland ble møtt med kanonild og politiske omfavnelser. Det ble en kamp om landets geografi og folkets sjel. I dette spillet var kong Haakon en avgjørende brikke og en aktiv aktør.

Dronning Maud døde ett år før krigen brøt ut i Europa. For første gang får vi innsyn i begivenhetene rundt sykeleiet på et bortgjemt hospital i London. I Æresordet trer kronprins Olav frem i lyset. Ikke bare sikrer han arvefølgen sammen med kronprinsesse Märtha, han viser seg også som en mann med ambisjoner om å påvirke historien. Tronfølgeren blir like viktig som kongen den dagen de står overfor sin vanskeligste avgjørelse. Skal de satse alt og flykte landet. Eller bli hos folket under nazismens fane?

Tor Bomann-Larsen gjenskaper det mennekselige drama i en tid da verden endret seg fra dag til dag, da ord skiftet mening fra time til time, da hver og én måtte bestå historiens prøve.

Til toppen

Det dreier seg om en stor leseropplevelse, en bok som er vanskelig å legge fra seg.
Carl-Erik Grimstad, Drammens Tidende

Andre utgaver

Æresordet
Bokmål Innbundet 2011
Æresordet
Bokmål Ebok 2014
Æresordet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Tor Bomann-Larsen:

Anmeldelser Æresordet

«Igjen har Tor Bomann-Larsen levert et imponerende stykke skrivekunst. Veldokumentert og velskrevet, han plukker tilsynelatende uanstrengt retoriske og politiske poeng i en fin blanding.»

 
Sindre Hovdenakk, VG

«En slik forfatter og et slikt tema i forening gjør dette til en biografi i særklasse.»

Ulf Andenæs, Aftenposten

«Det dreier seg om en stor leseropplevelse, en bok som er vanskelig å legge fra seg.»

Carl-Erik Grimstad, Drammen Tidende

Til toppen

Om forfatter

Tor Bomann-Larsen (f. 1951) er en av Norges skarpeste og viktigste samtidsforfattere. Han har utgitt bildebøker, tegneserier, essays, politisk satire og en historisk roman.

Størst anerkjennelse har han høstet for sine biografier, ikke minst det monumentale verket om kong Haakon VII og hans tid. Åttende og siste bind av verket om Haakon & Maud og deres samtid, ble lansert høsten 2019 til strålende anmeldelser. Bomann-Larsen har mottatt Brageprisen og en rekke andre utmerkelser.

Bøker i serien