Anton - En helt spesiell hund (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202672379
Omtale Anton - En helt spesiell hund

Anton er en helt spesiell hund som har sjarmert hele Norge. Han ble kjent for alle da han var med i NRK-serien "Fra bølle til bestevenn" våren 2020. Han er blitt hele Norges kjæledegge, en kjendishund med egen instagramkonto, antongutten, og følgere over hele landet.

Anton er en 5 år gammel Newfoundlandshund. Han er på mange måter en helt spesielt hund, men han er også en vanlig hund med et vanlig hundeliv. Anton er sta og bestemt, men også morsom og veldig snill. Når han er på tur vil han helst gå til Rema 1000 for å kjøpe kjøttpålegg. Om han ikke får det som han vil så legger han seg ned. Da ligger han der og koser seg, uansett vær eller at tiden går. Det er ikke så lett for matmor Monica å få med seg Anton videre siden han veier 85 kg.

Alle sier at man ikke må sette igjen hunden sin utenfor en butikk, men det er ingen stor fare for at noen får med seg den 85 kilo tunge hunden som nekter å flytte seg! Han er umulig å rikke når han først har funnet seg en god plass. Da må matfar Fredrik komme for å hjelpe dem og kjøre Anton hjem i bilen. Men Anton vil ikke kjøre hvilken som helst bil. Det er kun fars Mercedes som gjelder!

I denne boka følger vi Anton fra valp til voksen hund, på turer og reiser, i kontakt med familiens store og små, i lek med andre dyr, og gjennom hverdagens gleder og utfordringer. Vi får høre hvordan det var å være med på NRK-serien "Fra bølle til bestevenn", der hundetrener Maren Teien Rørvik trente hunden sammen med familien. Vi får også et innblikk i Antons nye hverdag, hvordan det har gått med dem etter serien, og hvordan det er å være en kjendishund der folk flokker seg rundt huset og bare venter på at Anton skal komme ut.

Til toppen

Om forfatter
Monica Sagen og Fredrik Holmen er matmor og matfar til den sjarmerende hunden Anton. Monica Sagen er vernepleier og jobber som miljøterapeut ved en barnevernsinstitusjon og Fredrik Holmen driver firmaet M.U.S (Maskinutleie Stjørdal). De har to barn, en hund og tre rasekatter. Både Monica og Fredrik har vært omsorgsfulle og konsekvente i oppdragelsen av barna, men når hunden Anton kom inn i hjemmet deres ble det annerledes. Det er vanskelig å være tydelig mot en sjarmerende hund som vet hvordan han kan bruke øynene og vekta for å få viljen sin.