Ansvar (Innbundet)

Ledelse er ingen popularitetskonkurranse

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202553869
Kategori: Samfunn og debatt , Jobb og ledelse og Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag
Fag: Organisasjon og ledelse
Omtale Ansvar

«Lederskap er ansvaret du bærer på alles vegne. Et ansvar som er tungt å bære når noen aldri kommer hjem, eller du må ta konsekvensen av at det gikk galt på din vakt.»

Robert Mood deler sine erfaringer fra lederstillinger i inn og utland. Han skriver om et forsvar som ikke først og fremst er fly, fartøy, kjøretøy og våpen, men mennesker, kompetanse og verdier. Mood tar leseren med til tjenesten i Nord-Norge under den kalde krigen, til erfaringer med Telemark Bataljon i Kosovo, reiser i Afghanistan og oppdrag på bakken for FN i Midtøsten og Syria.

Norske soldater er hjemme igjen etter operasjoner i utlandet, og Mood tar lærdommen fra Forsvaret med seg tilbake til Norge. Han hevder vi har verdens beste utgangspunkt for fremtiden, men han beskriver også en kaotisk verden med svekkede overnasjonale institusjoner og svakt politisk lederskap i møte med vår tids store spørsmål. Tar våre ledere ansvar for at vi har den helhetlige beredskapen og det forsvaret vi trenger i en usikker framtid? Eller er de mer opptatt av en politisk popularitetskonkurranse enn å utøve sitt ansvar for fellesskapet?

Til toppen

Andre utgaver

Ansvar
Bokmål Ebok 2017
Ansvar
Bokmål Heftet 2019
Ansvar
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Anmeldelser Ansvar

"Mood er en av vår tids fremste militære ledere, og hans brede erfaring, og hans refleksjonsnivå, gjør denne boken til et viktig bidrag til lederskapslitteraturen."

STEIN HELGE KINGSRØD, Norsk militært tidsskrift nr 4/2017

Til toppen

Om forfatter

Robert Mood (f. 1958) avsluttet sin militærtjeneste som generalløytnant i 2016 etter nesten 40 år og mange lederstillinger for Norge, NATO og FN. I 2016 ble han tildelt Fritt Ords Pris for ytringsmot i den offentlig debatten. Han er nå president for Norges Røde Kors.