Anja + Gro = Mio (Innbundet)

Kunsten å få barn

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202439811
Kategori: Foreldre og barn
Omtale Anja + Gro = Mio

Anja og Gro Hammerseng-Edin er ikke bare blant Norges mest kjente idrettsutøvere – medaljevinnere og landslagsspillere i håndball. De er også omtrent de eneste offentlige homofile i idretts-Norge. Og i snart halvannet år har Gro og Anja vært mammaer til lille Mio.

Underveis har de reagert på flere ting som viser at samfunnet fortsatt ikke er helt tilpasset moderne familieformer. Det er sånne ting som at Anja måtte signere som «far» på sykehuset.

Selv om de har vært åpne om sin seksuelle legning, har de samtidig vernet om privatlivet. Men nå ønsker de å dele av sine egne erfaringer. - Hva hadde andre i deres situasjon gjort? Fikk de de samme rettighetene som mødre uavhengig av hvem av dem som fødte? Hva slags utfordringer kan deres barn få som følge av at de ikke passer inn i boksen som en tradisjonell kjernefamilie?

I denne boken forteller de om hele prosessen fram til i dag. Men også om å kombinere foreldrerollen med et liv med ekstreme krav i absolutt toppdivisjon i norsk idrett. De forteller usedvanlig åpent om oppturer og nedturer. En ting er å lure på om man er god nok som forelder, men en annen ting er å gjøre det når det samtidig finnes hatgrupper på nettet som allerede er overbevist om at de aldri skulle ha fått barn.

Dette har blitt en gripende og nær historie. Og selv om dette er en personlig bok, forteller den i bunn og grunn en universell historie om å være forelder.

Til toppen

Andre utgaver

Anja + Gro = Mio
Bokmål Ebok 2014
Anja + Gro = Mio
Bokmål Heftet 2015

Flere bøker av Anja Hammerseng-Edin:

Anmeldelser Anja + Gro = Mio

Da hun møtte henne

Boka er rett og slett både politisk oppegående og medmenneskelig rørende. ... det er akkurat dette personlige som gjør at denne boka, som nevnt meget uventet, blir noe annet og bedre enn nok en halvslapp kjendisbok fra idrettssfæren. Forfatterne klarer å gjøre det personlige gjenkjennbart. Det mest slående slik jeg leser "Anja + Gro = Mio", er ikke at paret best år av to mammaer, med alt det innebærer av ekstra praktiske og byråkratiske utfordringer og fordommer. Det er tvert imot at de på gripende vis klarer å sette ord på hvordan det er å være forelder.

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Til toppen

Om forfatter

Anja Hammerseng-Edin er håndballspiller for Larvik Håndballklubb. I 2012 ble hun kåret til Håndball-EMs mest verdifulle spiller. Hun driver firmaet Fearless og holder foredrag og kurs for bedrifter og privatpersoner.