Anders Lange (Innbundet)

En norsk historie

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202458614
Kategori: Biografier
Omtale Anders Lange

Anders Lange - mannen som stiftet Fremskrittspartiet, og en av de mest fascinerende skikkelser i moderne norsk historie.

Fortellingen om en av norsk politisk histories morsomste, mest fargerike og paradoksale skikkelser – kenneleier, avisredaktør, gaucho, eventyrer, aktivist på ytterste høyre flanke og fascist på 30-tallet, motstandsmann under krigen, politisk rabulist på femtitallet og til sist partistifter og Fremskrittspartiets far.

Til toppen

Andre utgaver

Anders Lange
Bokmål Ebok 2016
Anmeldelser Anders Lange

Poulisme på norsk

"Her er en balansert og lesverdig bok om ugresset i norsk politikks velstelte kjøkkenhage. [...] en balansert og lesverdig bok.""Det er to grunner til at boken er god. Det ene er at følelsen av at boken har skrevet seg selv. En skogsarbeidersom går inn i den reaksjonære mellomkrigsbevegelsen Fedrelandslaget, for så bli mot standsmann, redaktør, agitator og deretter partistifter, og som attpåtilser ut til å ha snakket i overskrifter. Det er jo i hvert fall nok å ta av, og dette er det blitt mange spennendeanekdoter av. Den andre begrunnelsen er at boken på en forståelig måte tar for seg den moderne høyrepopulismen i Norge."

Anders Horntvedt, Finansavisen

Da Quisling ble truet til Holt 10.12.2016

Strømmen skriver godt og morsomt, og skal ha ros for å ha skrevet en biografi om Anders Lange - en markant og svært utradisjonell politiker i den norske politiske andedammen.

Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

Til toppen

Om forfatter

Øyvind Strømmen (f.1980) er journalist, blogger og forfatter. Han ble høsten 2011 kåret til "Årets frilanser" for sitt arbeid med å følge islamfiendtlige miljøer på nettet, og står bak prosjektet Hate Speech International.