Anders Lange (Innbundet)

En norsk historie

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202458614
Kategori: Biografier
Omtale Anders Lange

Anders Lange - mannen som stiftet Fremskrittspartiet, og en av de mest fascinerende skikkelser i moderne norsk historie.

Fortellingen om en av norsk politisk histories morsomste, mest fargerike og paradoksale skikkelser – kenneleier, avisredaktør, gaucho, eventyrer, aktivist på ytterste høyre flanke og fascist på 30-tallet, motstandsmann under krigen, politisk rabulist på femtitallet og til sist partistifter og Fremskrittspartiets far.

Til toppen

Andre utgaver

Anders Lange
Bokmål Ebok 2016

Flere bøker av Øyvind Strømmen:

Anmeldelser av Anders Lange

Poulisme på norsk

"Her er en balansert og lesverdig bok om ugresset i norsk politikks velstelte kjøkkenhage. [...] en balansert og lesverdig bok." "Det er to grunner til at boken er god. Det ene er at følelsen av at boken har skrevet seg selv. En skogsarbeider som går inn i den reaksjonære mellomkrigsbevegelsen Fedrelandslaget, for så bli mot standsmann, redaktør, agitator og deretter partistifter, og som attpåtil ser ut til å ha snakket i overskrifter. Det er jo i hvert fall nok å ta av, og dette er det blitt mange spennende anekdoter av. Den andre begrunnelsen er at boken på en forståelig måte tar for seg den moderne høyrepopulismen i Norge."Anders Horntvedt, Finansavisen

Da Quisling ble truet til Holt 10.12.2016

Strømmen skriver godt og morsomt, og skal ha ros for å ha skrevet en biografi om Anders Lange - en markant og svært utradisjonell politiker i den norske politiske andedammen.Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

Til toppen

Om forfatter
Øyvind Strømmen (f.1980) er journalist, blogger og forfatter. Han ble høsten 2011 kåret til "Årets frilanser" for sitt arbeid med å følge islamfiendtlige miljøer på nettet, og står bak prosjektet Hate Speech International.