Amundsen gjennom Nordvestpassasjen (Innbundet)

Serie: Amundsen og Nansen 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 64
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788202448103
Kategori: Fakta for barn
Alder: 6 - 14
Omtale Amundsen gjennom Nordvestpassasjen

Nordvestpassasjen, den mytiske sjøveien nord for det amerikanske fastlandet har lokket til seg eventyrere på jakt etter en snarvei til østens rikdommer i århundrer. Her har skip forsvunnet sporløst og hundrevis av menn omkommet i isen.

I 1903 reiste Roald Amundsen med sildeskuta Gjøa og et mannskap på seks inn i disse farvannene. Gjøaferden skulle vare i flere år og bød på farer, spenning og vennskap med inuitter som skulle prege Amundsen som polarforsker. Ny kunnskap og banebrytende oppdagelser ble brakt hjem til Norge.

Amundsen gjennom Nordvestpassasjen nøster også opp mysteriet rundt Franklin-ekspedisjonen hvor 129 mann forsvant i områdene hvor Amundsen overvintret før ferden fortsatte med suksess.

Fjerde bok i polarserien til Bjørn Ousland. Tidligere har bøkene Sydover og Nordover vært nominert til bla. Kulturdepartementets pris.

Amundsens ekspedisjon gjennom Nordvestpassasjen med Gjøa, fortalt på en slik måte at det vil skape en ny generasjon med oppdagere.

Til toppen

Flere bøker av Bjørn Ousland:

Anmeldelser Amundsen gjennom Nordvestpassasjen

"Vellykket blandingav fakta og spenningfor barn. [...] I denne boken fortellerOusland engasjerendeog fargerikt om Amundsensdristige ferd gjennomishavet, ved hjelpav flere ulike fortellerteknikker.Det somer velkjent fra klassiskefaktabøker for barn blirgitt en ekstra narrativ vrigjennom virkemidler frategneseriene. Boken glirsømløst mellom sekvensermed fortellerstemmeog tilhørende illustrasjoner,og mer tradisjonelletegneserieteknikker somruter og snakkebobler."

 
Walter Wehus, Bergens Tidende

Til toppen

Om forfatter

Bjørn Ousland er født i 1959 i Oslo, men vokste opp og bor nå på Nesodden. Han er utdannet som tegneserieskaper i USA, og har mottatt flere priser for sine tegneserier og barnebokillustrasjoner.

Tegneseriene hans er utgitt i USA, Danmark, Sverige og Finland. Ousland er innkjøpt av Nasjonalbiblioteket, og har hatt flere separatutstillinger.

Bøker i serien