Altruistene (Innbundet)

Forfatter:

John Erik Bøe Lindgren (Oversetter)

Altruistene er en roman om penger, privilegier, politikk, sjekking på universitetet, samtaleterapi, utviklingshjelp, utroskap, den amerikanske ølindustrien.

Men aller mest handler Altruistene om å være noens forelder og å være noens barn.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Altruists
Oversatt av: Lindgren, John Erik Bøe
ISBN/EAN: 9788202564704
Kategori: Romaner
Omtale Altruistene

I en roman som beveger seg mellom New York, Paris, Boston, St. Louis og en liten ørkenutpost i Zimbabwe, forteller debutanten Andrew Ridker en mørk, morsom og svært følsom familiesaga om avgrunnen mellom baby boomers-generasjonen og avkommet deres, millennials-ene. Det er en roman om penger, privilegier, politikk, sjekking på universitetet, samtaleterapi, utviklingshjelp, utroskap og mye mer.

Men aller mest handler Altruistene om å være noens forelder og å være noens barn.

Arthur Alter har problemer. Som den høyst middelmådige universitetslektoren han er, tjener han ikke nok til å betale huslånet. Den unge nye kjæresten har fått store forventninger, mens barna ikke lenger vil snakke med ham. Så er det pengene, da – den lille formuen som kona Francine testamenterte til barna før hun døde.

Barna, det vil si Ethan, en nervøs eremitt som ikke gjør så mye annet enn å kaste bort pengene fra moren. Og Maggie, som vil forbedre verden og derfor lever i selvpålagt fattigdom. Da banken truer med å ta fra Arthur huset, inviterer han dem tilbake til St. Louis under påskudd av at han ønsker forsoning. Dermed veller gamle følelser og for lengst begravde minner opp.

«En lynsmart, uskikkelig morsom og psykologisk skarpøyd roman om hva det koster å gjøre godt.» Daily Mail

Til toppen

Andre utgaver

Altruistene
Bokmål Ebok 2020
Altruistene
Bokmål Heftet 2021
Altruistene
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Anmeldelser Altruistene

Arv og utroskap 25.02.2020

«Det er språklig plettfritt og strukturelt elegant, med kvikke, newyorkske dialoger, og en intelligent blanding av plattityder, situasjonskomikk og aforismer.»

«(...) friksjonsfri, fortellende prosa»

 
Sigmund Jensen, Stavanger Afteblad

Underholdende fra nytt stjerneskudd 01.02.2020

«Boken er både god og fornøyelig (...)»

«Andrew Ridker har skrevet en riktig så fornøyelig roman (...)»

«Alt i alt er dette en underholdende, velskrevet debutroman med et humoristisk, skeivt blikk på generasjoners ulike utfordringer og forventninger til livet. »

GABRIEL MICHAEL VOSGRAFF MORO, VG

Til toppen

Om forfatter

Andrew Ridker (f. 1991) har jobbet i forlag og skrevet for mange av USAs viktigste tidsskrifter. Altruistene var en av 2019s mest kritikerroste romandebuter i USA, og er nå på vei ut i hele 18 land.