Altmuligmannen (Innbundet)

Internasjonal storpolitisk thriller

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 136
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202599355
Kategori: Ungdomsromaner og Tegneserier og grafiske romaner
Alder: 6 - 99
Omtale Altmuligmannen

Mulegutten har fått jobb som altmuligmann. Og ikke en hvilken som helst altmuligmann. Han gjør forefallende arbeid hjemme hos en president. Hvis Mulegutten gjør en god jobb, kan det hende han får passe på atomkofferten! Men det dukker opp problemer. I form av en dobbeltgjenger.

Altmuligmannen er en internasjonal storpolitisk thriller. Eller, ikke helt, da. Men boken har mange fine tegninger!

Til toppen

Anmeldelser Altmuligmannen

Presidentens koffertbærer 15.11.2018

Mulegutten (...) en helt av de sjeldne, og såpass schnål at det ikke er så greit å sammenligne ham med noen andre (...) «Altmuligmannen» er ei bok om å bli frastjålet og miste sin identitet. Og (...) om å tape både karrieren, drømmen og seg selv. Men det er også ei bok om den gode hjelperen – denne gang i form av detektiven Frøken Kadmium i den gule regnfrakken, som blir muleguttens støttespiller."

 
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Altmuligmannen: Tam historie, lekent univers 11.11.2018

"Her er papirklipp, monotrykk og strektegning nydelig fusjonert (...) resultatet er en bok som virkelig lukter godt illustrasjonshåndverk (...) Han er en visuell trollmann. Det ser simpelthen nydelig ut og matcher det snurrige miljøet (...) bugner (...) av barnlig lekeglede i miljøskildringene. Jeg får lyst å ta på meg frakken og fedoraen og løse et mysterium selv."

Andreas Lund, Periskop.no

Denne helten trenger vi 16.11.2018

"... tredje boka om denne storsnutete, men ellers temmelig beskjedne karakteren her: Altmuligmannen. (...) Sobert og treffsikkert (...) Torseters rolige fortellerstil og lune humor gjør at boka snakker til folk på hvert sitt utviklingstrinn. Aldri har jeg sett et ran bli framstilt så fredelig. Likevel stiger pulsen hos leseren. Det er spesielt fint med tanke på barn, som ofte blir tilbudt kulturuttrykk med mye støy både visuelt og lydmessig (...) ­Teksten er skåret til beinet (...) strekene så treffsikre at følelser og karaktertrekk kommer fram med bare små forskyvninger (...) Denne karakteren og den fortellerstilen Torseter har utviklet, fortjener å dyrkes videre! (...) Vi trenger Mulegutten i vårt heseblesende samfunn"

Marianne Lystrup, Vårt Land

Til toppen

Om forfatter

Øyvind Torseter (f. 1972) har skrevet og illustrert bøkene Klikk (2004), For en neve havre (2005), Avstikkere (2007), Gravenstein (2009), Hullet (2012), Koblinger (2013) og Mulegutten (2015), og har vært medforfatter og illustratør for flere andre bøker. Han har vunnet en rekke priser, heriblant Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2014 (som illustratør av Brune, skrevet av Håkon Øvreås), Bokkunstprisen 2011, og den prestisjetunge Bologna Ragazzi Award i 2008 for Avstikkere.