Alt jeg er redd for (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 96
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202666934
Kategori: Lyrikk
Omtale Alt jeg er redd for

For 40 år siden debuterte Terje Dragseth med Offerfesten, tekster og dikt. I år kommer en ny samling med tekster og dikt, Alt jeg er redd for. Dragseth har i løpet av de siste fire tiårene etablert seg som en av de viktigste lyrikerne i Norden. Årets bok gir et tverrsnitt av en engasjert og tilstedeværende poet. Med innsikt, skråblikk og en enestående poetisk kraft kaster han seg inn i samtiden.

Til toppen

Mesterverk fra terje Dragseth
Fædrelandsvennen

Andre utgaver

Alt jeg er redd for
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Terje Dragseth:

Anmeldelser Alt jeg er redd for

Mesterverk fra Terje Dragseth 08.06.2020

« (...) en storslått og rik diktsamling.»

"Det er lett å trives i Terje Dragseths besnærende litterære univers.»

 
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

Hadle Oftedal Andersen

«Det finst definitivt noko vilt, anarkisk og uregjerleg hos Dragseth. Som når han set seg føre å følgje diktingas lover og lagar strengt rima dikt, og respekterer klangen snarare enn meininga. Slik slepper diktet inn dei vilkårlege og tilfeldige tydingane, medan lyden er rett. Det er mellom anna dette aspektet, sansen for riftene og råkene i det glatte, som gjer Alt jeg er redd for til eit dokument for det menneskelege og ei diktbok verdt å lese.»

Sindre Ekrheim, Dag og tid

Ordstraum med refreng 27.06.2020

«For dette er ei framifrå diktsamling, sjølvsagt er det det. Og eit av dei sterkaste argumenta eg har sett på lenge for ei fortsett dyrking av det gode einskilddiktet.»

Hadle Oftedal Andersen, Klassekampen

Kunsten å dyrke ugress 17.07.2020

«[...] en avklart tro på det poetiske språket, på diktets mulighet for henvendelse. Men også et konsentrasjon om materielle og metafysiske mirakler, enten de måtte vise seg i form av ei bjørk i vinden, frembringelsen av et kunstverk eller verdensrommets velde. Mange av Dragseths dikt syder av en energisk livsbejaelse, et punkete og vitalistisk lynne. Dette gir også lengselen og melankolien som av og til kommer til uttrykk, et skjær av oppstemthet.»

Katrine Heiberg, Morgenbladet

Til toppen

Om forfatter

Terje Dragseth (f. 1955) har siden debuten med Offerfesten (1980) utgitt en rekke bøker som har befestet hans posisjon som en av våre mest innovative og tydelige poeter. For Bella Blu: Håndbok for verdensrommet fikk han Triztan Vindtorns poesipris i 2013.