Almanakk (Innbundet)

365 dikt

Forfatter:

Håvard Rem er en av våre mest folkekjære poeter. Inspirert av gamle huspostiller og andaktsbøker har han de siste åtte årene skrevet en bok med tekster til glede og ettertanke. Les interjvu med Håvard Rem på Boktips

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 472
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202669324
Kategori: Lyrikk
Omtale Almanakk

Almanakk er en bok med ett dikt for hver dag i året, fra 1. januar til 31. desember. Årets mange merkedager er markert med egne dikt, fra påske og jul til kvinnedagen og podagradagen.

Her er sangtekster, sonetter, blues, nidviser og stev om forelskelse og alderdom, om svangerskap og terrorhendelser, om døgnet og året, om livet og tiden etter siste istid. Mange av dem er minnedikt om mennesker som har gått bort de siste årene, kjente og ukjente, fra Rolv Wesenlund til forfatterens mor.

Håvard Rem er en av våre mest folkekjære poeter og Almanakk er hans første diktsamling siden salgssuksessen 30 40 50 i 2012. Inspirert av gamle huspostiller og andaktsbøker har han de siste åtte årene skrevet en bok med tekster til glede og ettertanke.

Til toppen

Overflod fra en formens mester.
Fædrelandsvennen

Andre utgaver

Almanakk
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Håvard Rem:

Anmeldelser Almanakk

Overflod fra en formens mester 10.11.2020

« Man kan assosiere både til André Bjerke og Jens Bjørneboe, til haiku og Olav H. Hauge men hele veien er det Håvard Rem som skriver og imponerer.»

 
Emil Otto Syvertse, Fædrelandsvennen

Diktet 22.01.2021

«Håvard Rem er original og sjølvstendig i det meste han gjev seg ut på. Som norsk poet liknar han ikkje på nokon.»

Jan Erik Vold, Dag og Tid

Ei fløymande diktkjelde 06.11.2020

«Almanakk har vorte ei fløymande kjelde av tankevekkande, gruvekkande og gledevekkande dikt. Her står Rem fram med alle sin varierte uttrykksformer, og når han er på sitt beste her, er han betre enn nokon gong.»

«Det er stram struktur i virvaret, men det er få grenser for kva som kan finne vegen inn i denne diktarens univers.»

«Boka gir eit mektig inntrykk av overflod, av energi, av ei inderleg og langvarig glede over språket og diktinga.»

Helge Torvund, Dag og tid

Til toppen

Om forfatter

Håvard Rem (født 1959) debuterte med diktboken Kall på heltene i 1977. Hans Utvalgte dikt er kommet i bokform på norsk, russisk og arabisk. Kaizers Orchestra, Gisle Kverndokk og a-ha er blant de som har tonesatt hans tekster. Rem har gjendiktet Bob Dylan, Leonard Cohen og William Shakespeare. Han har også utgitt en rekke biografier og reisebøker fra blant annet Afrika, Midtøsten og Asia.