Alex reiser med fly (Innbundet)

Forfatter:

Anna-Karin Garhamn (Illustratør) Astrid Haugen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 27
Illustratør: Garhamn, Anna-Karin
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Puck flyger flygplan
Oversatt av: Haugen, Astrid
ISBN/EAN: 9788202546878
Kategori: Bildebøker
Alder: 3 - 5
Omtale Alex reiser med fly

Alex og mamma skal reise med fly. Men først må bagasjen veies, passene deres kontrolleres og etter det må de gjennom sikkerhetskontrollen. Til slutt kan de endelig gå inn i det største flyet Alex noen gang har sett. På flyet får Alex eget sete, sitt eget vindu, eget bord, sitt eget lys og sin egen vifte. Alex prøver alt! Det er gøy å kjøre fly, synes Alex.

Til toppen

Om forfatter

Anna-Karin Garhamn er født i Borås i 1980. Hun er tekstilformgiver og barnebokillustratør. I dag bor Anna-Karin i Belgia sammen med familien, men barndommen tilbragte hun utenfor Tibro.

Slik beskriver hun oppveksten: ”Med en mamma som laget nisse-skulpturer, en onkel som snekret skap, en tante som var billedkunstner, en farmor som vevde tepper, en mormor som sydde sine egne klær, en farfar som drev med akvarellmaling og en morfar som hadde en selvlaget åtte meter høy Tyrannosaurus Rex på tomten. Når jeg tenker over det, føles det selvsagt at jag jobber med det jeg gjør... Ja, kanskje ikke så selvsagt at det ble akkurat å illustrere barnebøker, men at jeg jobber kreativt - og med hendene ".


Anna-Karin ble utdannet ved Konstfack i Stockholm, og i forbindelse med hennes eksamensutstilling i 2005 fikk hon en forespørsel om å prøvetegne til boken Vi tänker på dig, farfar!. Det ble hennes debutbok som barnebokillustratør, og siden da har det blitt flere bøker, for eksempel Alla vill ha mat! og Alla vill ha ett bo. Tove Jansson, Fiepe Westendorp, Marc Boutavant, Gunilla Hansson och Ilon Wikland er noen av Anna-Karins forbilder i barnebokverdenen.