Aksept og verdibasert adferdsterapi (ACT) (Heftet)

Mindfull endring - prosess og praksis

Forfatter:

, og

Nina Kraft (Oversetter)

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 512
Forlag: Arneberg Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Acceptance and Commitment Therapy
Oversatt av: Kraft, Nina
ISBN/EAN: 9788282200578
Kategori: Selvutvikling , Helse og psykisk helse og Helse og sosialfag
Fag: Psykologi og psykiatri
Omtale Aksept og verdibasert adferdsterapi (ACT)

Aksept og verdibasert atferdsterapi (ACT) Mindful endring - prosess og praksis er en oppdatert utgave av de første bøkene om terapiformen Acceptance and Commitment Therapy (ACT), skrevet av de tre opphavsmennene.

Siden førsteutgaven utkom i 1999, har ACT utviklet seg betydelig begrepsmessig, teknologisk og empirisk, og et stort antall praktikere anser nå terapiformen som en velegnet og effektiv måte å skape forskning på. Denne utgaven fokuserer på den psykologiske fleksibilitetsmodellen som en samlet modell for menneskelig fungering og fokuserer på psykologisk fleskibilitet som veien til forandring og utbedring av en lang rekke av kliniske problemstillinger.

I tillegg er boken utvidet med beskrivelser bl.a. mindfulnessprosesser, den terapeutisk relasjon, caseformuleringer og sammenhengen mellom ACT og kognitiv atferdsterapi. Forfatterne beskriver dessuten effektive og innovative måter å utvikle psyksik fleksibilitet ved å anvende og fokusere på de seks sentrale prosesser i ACT: defusjon, aksept, feksibel oppmerksomhet i forhold til nuet, selvet som kontekst, verdier og engasjert handling. Boken er en guide til hvordan man skal lære å anvende ACT på en naturlig måte, heller enn en klinisk trinn for trinn-manual. Den skal kunne brukes av nybegynnere og av dem som allerede er erfarne på området.

Til toppen

Om forfatter
Steven C. Hayes (1948) er klinisk psykolog og Nevada Foundation professor ved University of Nevada, Reno avdeling for psykologi, der han driver den ledende Ph.D. program i atferdsanalyse , og utgjorde begrepet klinisk atferdsanalyse . Han er kjent for å utarbeide en atferdsanalyse av menneskers språk og kognisjon som kalles relasjonsramme-teori , og dens kliniske anvendelse på ulike psykologiske vanskeligheter, som angst. Hayes utviklet også en mye brukt og bevisbasert prosedyre som ofte brukes i rådgivning kalt aksept- og engasjementsterapi (ACT), som er avhengig avmotkondisjoneringsteknikker , for eksempel mindfulness (en privat oppførsel i radikal behaviorisme ). I 1992 ble han oppført av Institutt for vitenskapelig informasjon som den 30 største psykologen i verden.