Akilles (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202345600
Kategori: Romaner
Omtale Akilles

Fortelleren i denne romanen ankommer Røyken videregående skole en varm augustdag i 1997 for å undervise i forming. Han er proppfull av engasjement for kunst og litteratur, og særlig for det greske eposet Odysseen, som han året før har laget et fotoprosjekt ut av.

Men formingsklassen er lagt ned. I stedet tilbyr rektor ham et vikariat som kroppsøvingslærer. Ganske raskt oppdager han at gymsalen rommer uante muligheter for opplevelser og erkjennelser, og før han vet ordet av det er han kastet inn i en merkelig virkelighet - der ballspill og mytologi, krig og erotikk, fortid og nåtid - utgjør trådene i en psykisk vev.

Akilles er en roman om kroppsøving, impotens og gresk mytologi.

Til toppen

Andre utgaver

Akilles
Bokmål Heftet 2012

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Akilles

"Å lese den andre romanen til drammenseren Kristian Klausen går fort! Han skriver lett, intuitivt, og ikke minst morsomt. Historiene liksom bare triller ut av ham, og jeg triller med. (...) Det er ikke hver dag man sitter og ønsker seg at en roman skulle vært lenger, men Kristian Klausen skriver med så mye letthet, at han godt kunne ha skrevet hundre sider til."

Knut Hoem, NRK

"Akilles er ein roman etter mitt hjarte. Han rommar den vesle og lokale forteljinga frå Drammen samtidig som han femner om noko langt større og viktigare(...)Språket er utsøkt, lett og flytande, sjarmerande ironisk samtidig som det også gir rom for velformulerte refleksjonar (...)"

Oddmund Hagen, Dag og Tid

Vital og original fortelling

"Akilles er blitt en kompleks og tett fortelling, som berører mange store temaer (...)vital litterær underholdning."

Turid Larsen, Dagsavisen

"Akilles er en spennende, moderne roman som bare venter på en oppfølger!"

Jon-Terje Grønli, Gjengangeren

"Kristian Klausens bøker bobler av fortellerlyst og glede."

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

"Forfatter Kristian Klausen bygger et uventet og originalt plott fra første side.(...)

Eva Hilde Murvold, Trønder-Avisa

Til toppen

Om forfatter

Kristian Klausen (født 1971 i Drammen) debuterte i 2008 med novellesamlingen Måltidet i Emmaus. Han ble i 2014 tildelt Bokhandelens forfatterstipend. Samme år var Mitt liv var et hett bibliotek nominert til P2-lytternes romanpris. I 2021 ble romanen Anne F nominert til Ungdommens kritikerpris. Den lille mannen fra Argentina (2022) er hans tiende utgivelse.