ADHD 7 veier til ny forståelse (Innbundet)

Forfatter:

Få ny og bredere forståelse av hva ADHD er, fra lege og psykiater som selv har ADHD og barn med ADHD. 

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 232
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202662349
Kategori: Helse og psykisk helse
Omtale ADHD 7 veier til ny forståelse

ADHD 7 veier til ny forståelse gir nye innfallsvinkler til hvordan ADHD kan forstås, gjennomgår diagnosekriterier og behandlingsformer og tilbyr ypperlige mestringsstrategier for hverdagen.

ADHD blir gjerne definert som en psykiatrisk lidelse, men Kristin Leer, som selv har ADHD og har barn med ADHD, klarer ikke å se lidelsen som en diagnose på en sykdom. Hun var over førti og spesialiserte seg innen psykiatri, da hun endelig fant ut hva det var med henne. Til tross for sin medisinske embetseksamen slet hun med å forstå hvorfor enkle hverdagsoppgaver ble uoverkommelige, hun hadde problemer med å huske avtaler, å betale regninger i tide og følge med på ungenes fritidsaktiviteter.

For forfatteren var det en lettelse å vite, og hun er tydelig på at man får et bedre liv med diagnostisert ADHD enn å være udiagnostisert. ADHD kan ha noen forbløffende positive sider, men kan også bety et liv i motbakke, og spennet i funksjonssvikt kan være stort.

Kristin Leer er fra Trondheim, er utdannet lege med bred erfaring innen psykiatri og psykofarmakologi. Hun jobber i dag innenfor rus- og avhengighetsmedisin og underviser helsepersonell og berørte om ADHD.

Se forfatteren på TV2 God morgen Norge her!

Til toppen

Andre utgaver

ADHD 7 veier til ny forståelse
Bokmål Ebok 2021
ADHD - 7 veier til ny forståelse
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Om forfatter

Kristin Leer er født og oppvokst i Trondheim. Hun studerte medisin i Warszawa og hadde sin turnustjeneste ved Aker Universitetssykehus. Her våknet interessen for psykiatrien, og hun forlot drømmen om å bli kirurg. Kristin har bred erfaring innen allmennmedisin, psykiatri og psykofarmakologi. Hun jobber i dag innenfor rus- og avhengighetsmedisin og underviser helsepersonell, personer med ADHD og pårørende om ADHD. Siden mars 2020 er hun engasjert av Spesialistlege AS som lege i voksenpsykiatri. Det innebærer blant annet at hun annenhver uke reiser til Tromsø og Universitetssykehuset Nord for polikliniske pasienter og for å utvikle og holde kurs i behandling av ADHD for ADHD-pasienter og pårørende.

Kristin Leer har tre barn og bor i Oslo.