ABC for barske barn (Innbundet)

Serie: Barske barn 1

Forfatter:

Johan Reisang (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 64
Illustratør: Reisang, Johan
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Barske barn
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202572587
Kategori: Høytlesning , Bildebøker og Les - lek - lær
Alder: 3 - 6
Omtale ABC for barske barn

ABC for barske barn er en gjennomillustrert samling humoristiske og rampete tekster på rim. Boken er laget for å skape interesse for bokstaver og ord, og dermed for lesning og litteratur. Hver bokstav har sitt rim, med flere ord som begynner med eller har bokstaven i seg. De fargerike myldreillustrasjonene inneholder ting som begynner på den aktuelle bokstaven. Boken innbyr til humørfylte lesestunder og uventede samtaler mellom voksne og barn. Og en spennende ordjakt

UTDRAG:

G g

Gunnar er av gnagerslekt

med et gøyalt intellekt.

Tett i tett i Gunnars gummer,

sitter tenner etter nummer.

Gunnar gnafser, gumler, glefser

både gråstein, gjess og lefser.

Hjernen hans kan både gruble

og i egne tanker snuble.

Til toppen

…spenstige vers om hver av alfabetets bokstaver.
Tønsbergs Blad

Andre utgaver

ABC for barske barn
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Anne Østgaard:

Du vil kanskje også like

Anmeldelser ABC for barske barn

Gi barna rim og rytme 28.04.2018


"Gi barna rim og rytme"
«… en rik opplevelse for både øre og øye.»

«…leken bokstavlæring med rytmiske strofer som burde bli en helsebringende pedagogisk, språklig vitamininnsprøytning allerede fra barnehagen av."

«…spenstige vers om hver av alfabetets bokstaver.»

«…hører hjemme i bokhyllene i barnehagen og i 1. klasse.»

 
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

Gi barna rim og rytme 28.04.2018

"Dette er blitt leken bokstavlæring med rytmiske strofer som burde bli en helsebringende pedagogisk, språklig vitamininnsprøytning allerede fra barnehagen av. "
"MED DE frodige og fantasifulle fargeillustrasjonene til kunstneren Johan Reisang blir boka en rik opplevelse både for øre og øye. Trenger jeg å si at boka naturligvis hører hjemme i bokhyllene i barnehagen og i 1.klassen?"

 
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

En morsom og rampete ABC 08.05.2018

"Denne boka passer for barske barn som vil lære om bokstaver og alfabetet"

"Tekstene er på vers, og er enkelt oppbygd med god rytme, som gjør dem fine både å lese høyt og å øve seg på å lese. Her skjer det veldig mye, både i tekst og illustrasjoner! Tegningene er gøyale å utforske, med et mylder av spennende ting som er knyttet opp til bokstaven som skildres."

Ingelin Røssland, nbutipset.no

Grotesk og morbid humor (…) leseverdig og elskverdig.

Morten Olsen Haugen, Instagram

"ABC for barske barn er full av André Bjerke-inspirerte, morsomme, tøysete rim skrivne av Anne Østgaard. Boka har eit dikt for kvar bokstav, ledsaga av endå morsommare illustrasjonar av Johan Reisang. Illustrasjonane er detaljerte og det er heile tida mange element i illustrasjonane som ikkje er med i versa. Det gjer at det er morsomt å gå på jakt etter ord på den aktuelle bokstaven i teikningane, i tillegg til å lese rimet. Dette engasjerer husets førsteklassing og pedagogen i meg synest det er eit skikkelig godt grep. [...] Seksåringen og eg er einige om at denne boka er veldig «kul og morsom»."

Bjørg Myhre Ims, Bloggen "Mellom linjene"

Til toppen

Om forfatter

Anne Østgaard (f. 1953) er forfatter og gravferdstaler med lang fartstid i forlagsbransjen. Hun debuterte med Historien om Oscar (1996) og har senere utgitt Nette Nellys Nese (1998), Magdas Mage (2004) og har bidratt til flere antologier og leseverk. I 2018 kom ABC for barske barn, i 2020 123 for barske barn og i 2021 Kropp er topp for barske barn. Dette er bildebøker med morovers for for barn, som skal inspirere til leselyst, tallglede, undring, og er tenkt som et bidrag til sinnets munterhet for små og store. Østgaards tekster er preget av humor og absurde innfall.

Bøker i serien