Å vanne blomster om kvelden (Innbundet)

Forfatter:

Kristi Heggli (Oversetter)

«Her er en deilig roman som er utrolig fin å lese ved årsstart i en pandemi. Den franske bestselgeren Å vanne blomster om kvelden av Valérie Perrin er en roman som fenger, det er bare å glede seg.» sier Guri Hjeltnes i VG og gir boken TERNINGKAST 5

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 464
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Changer l'eau des fleurs
Oversatt av: Heggli, Kristi
ISBN/EAN: 9788202712693
Kategori: Romaner
Omtale Å vanne blomster om kvelden

En fransk boksensasjon - Å VANNE BLOMSTER OM KVELDEN av Valérie Perrin er en vakker, livsbejaende roman om livets små og store spørsmål, og om å våge å tro på lykken.

«Den vakreste boken i verden. Den fortjener 10+ av 10.» – Corriere della Sera

Violette lever et stille liv som gravlundsvokter i en landsby i Bourgogne. Hun vanner blomster og steller alle gravene, og vet nøyaktig hvem som ligger begravet hvor. Bare én uke i året tar hun fri, for å reise til kysten og svømme i havet.

Til hverdags er den stillferdige Violette omgitt av gravstøtter, blomster, katter og sørgende, men hun omgås også den lokale sognepresten og gravlundens tre gravere. Flere ganger om dagen stikker folk innom kjøkkenet hennes for å få en kopp kaffe, litt portvin eller noen trøstende ord.

Men Violette har også sin egen sorg å bære på. Hvor har det blitt av ektemannen og datteren, og hvorfor er hun så ensom?

Valérie Perrin var en forholdsvis ukjent forfatter da denne boken ble utgitt. Likevel ble den en enorm suksess og publikumsfavoritt, takket være dedikerte bokhandlere og begeistrede lesere. Over 1 million eksemplarer er til nå solgt i Frankrike, og i 2020 ble den Italias store «lockdownroman» og årets mest solgte bok, og den ble omtalt i italiensk presse som «den vakreste boken i verden».

Til toppen

«Kunne gitt terningkast 7.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

Andre utgaver

Å vanne blomster om kvelden
Bokmål Ebok 2022
Å vanne blomster om kvelden
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022
Anmeldelser Å vanne blomster om kvelden

Kunne gitt terningkast sju 14.01.2022

«Tårene strømmer under lesningen av verdens vakreste bok.»

«Alt er så originalt og gråtevakkert og formfullendt at jeg gladelig ville gitt terningkast sju.»

«Selv tenker jeg at «Å vanne blomster om kvelden» er en bedre roman enn Irvings.»

 
Cathrine Krøger, Dagbladet

EN DEILIG BOK 14.01.2022

«Her er en deilig bok som er utrolig fin å lese ved årsstart i en pandemi.»

«Den franske bestselgeren "Å vanne blomster om kvelden" av Valérie Perrin er en roman som fenger, det er bare å glede seg.»

«Velkommen inn i en liten verden, omkranset av en stor verden av levende og døde – et nesten eventyrlig menasjeri av mennesker – og til en god lesestund.»

«Valérie Perrin behersker underholdningssjangerens mange grep til fulle»

«... en deilig roman å lese»

 
Guri Hjeltnes, VG

Til toppen

Om forfatter

Valérie Perrin (født 1967) er fotograf og manusforfatter. Hun vokste opp i Bourgogne og har siden bodd i Paris og Normandie. I 2015 ga hun ut sin første roman, Les oubliés du dimanche. Den ble utgitt i ti land og vant flere litterære priser.

I 2018 gjorde hun stor internasjonal suksess med sin andre roman, Å vanne blomster om kvelden, der hun beskriver livet til Violette Toussaint, en kvinne som har ansvar for stellet av en gravlund i Bourgogne. Denne romanen vant Maison de la Presse-prisen 2018 og Lesernes pris i 2019.

Med sin andre roman ble Perrin en av de ti mest solgte forfatterne i Frankrike i 2019. Romanen er solgt til 30 land. Å vanne blomster om kvelden var den mestselgende boken i Italia i 2020. Valérie Perrin har nylig utgitt sin tredje romen: Trois.