Å våkne i et dikt (Innbundet)

Utvalg, gjendiktning og etterord ved Camilla Groth

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 152
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Selected Poems
ISBN/EAN: 9788202719661
Kategori: Lyrikk
Omtale Å våkne i et dikt

Hirshfields poetiske univers er preget av en enkel og jordnær metafysikk, så vel som en komisk nerve og overraskende bildebruk. Men det reflekterer også en stor interesse for biolog og fysikk, filosofi, mystikk og åndelighet.

Jane Hirshfield (f. 1953) er en av USAs ledende poeter og utgis med Å våkne i et dikt for første gang på norsk.

Utvalg og gjendiktning til norsk er ved Camilla Groth, som også har skrevet et flott etterord.

Til toppen

Andre utgaver

Å våkne i et dikt
Bokmål Ebok 2022
Anmeldelser Å våkne i et dikt

Å stå på kanten av eit spørsmål 19.05.2022

«... i boka 'Å våkne i et dikt' har Camilla Groth lagt fram for norske lesarar eit godt utval av Jane Hirshfield sin spennande og annleis poesi, og Groth har utført gjendiktinga med ei openbar forståing for og evne til å formidla vidare det særeigne ved denne diktinga.»

«Å våkne i et dikt inneheld eit engasjert etterord som er ei glimrande innføring i diktinga til den amerikanske poeten. »

Helge Torvund, Krabben Poesikritikk

Til toppen

Om forfatter

Jane Hirshfield (f. 1953) er en amerikansk prisvinnende poet, essayist og oversetter. Hun har gitt ut ni dikt- og to essaysamlinger. Å våkne i et dikt er første gang hun gis ut på norsk.

Poesien hennes vever det hverdagslige sammen med det gåtefulle, den tar opp i seg både det vitenskapelige, så vel som de kunstneriske, filosofiske og spirituelle tradisjoner. Hun er en utpreget undersøkende poet, og gjenstandene for hennes undersøkelser kan være en knapp, en pute, en hest eller en himmel. Men aller viktigst for hennes poesi er den menneskelige livserfaring og empati, hun har selv sagt: «Jeg tror ikke poesi bare er basert på poesi, den er basert på et fullt ut levd liv». Fra denne plattformen vokser det fram en sanselig og ømt tilstedeværende diktning, der ikke minst tiden, det flytende og det flyktige, er et tema som klinger med i i stor grad.