Å sette sammen bitene (Innbundet)

Min historie om vold, skam og reparasjon

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202680701
Kategori: Biografier
Omtale Å sette sammen bitene

Martins fortelling er en opprørende historie om svikt og svik. Om å vokse opp med en voldelig og uberegnelig far. Om alvorlig omsorgssvikt og vold som aldri ble oppdaget.

Virkelighetslitteraturen er overbefolket av historier om en sønns vanskelige forhold til sin dominerende far. Denne historien handler også om pappaen som svikter i omsorgsrollen, men fortellingen handler mest av alt om sønnens kamp ut av fars skygge. Samtidig er ingen foreldre demoner, og det er nettopp forholdet mellom gode og dårlige minner som gjør barn usikre i sitt ønske om å reparere relasjonen, en kamp mange kjemper helt til det er for seint.

Eia-Revheim skildrer forholdet med ambivalens, her er også kjærlighet og lengsel, ikke bare skuffelse og bitterhet. Får du litt kjærlighet vil du ha mer, skriver han. Hvem kjenner seg ikke igjen i dette?

Historien Martin forteller er selvsagt bare hans, men måten han beskriver svikt og svik på, gir en tydelig stemme til de mange tusen barna som opplever akkurat det samme. Han minner oss om at det er lov å blande seg, for statistisk er det slik at de skada barna er rundt oss hver dag – i hver barnehagebase, i hver skoleklasse, i hvert nabolag og på enhver arbeidsplass.

Til toppen

Andre utgaver

Anmeldelser Å sette sammen bitene

Martins historie om en voldelig far 18.03.2022

Vond, men klok.

 
Inger Bentzrud, Dagbladet

Kampen for å overleve 19.03.2022

Det er en sterk, rå og klok fortelling Martin Eia-Revheim deler med oss i boka «Å sette sammen bitene».

 
Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

Far, kan jeg noensinne tilgi deg 29.03.2022

«Å sette sammen bitene» har alle egenskaper som tilhører en sjokkartet fortelling om omsorgssvikt: rørende, medrivende og oppskakende. Det som derimot er vanskelig å få til, som Eia-Revheim gjør på mesterlig vis, er sømløse overganger, lekne overraskelsesmomenter og interessante fortellermessige grep.

Denne boka er til alle der ute som fremdeles har garden oppe, lenge etter innrømmelsen av en barndom hvor begrepet «normalt» totalt mistet sin betydning.

Thula Kopreitan, NRK

Skremmende om vold i prestehjemmet 19.03.2022

Martin Eia-Revheim beskriver hvordan det er å reparere et ødelagt liv. Historien er velskrevet, men vond å lese.

Gunnar Kagge, Aftenposten

Knallsterkt om en knust barndom 20.03.2022

Alle elsker en god løvetannhistorie. Martin Eia-Revheim viser hva det har kostet den skjøre blomsten å bryte seg gjennom asfalten. Det er modig. Velskrevet. Godt utporsjonert, som tekst.

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Til toppen

Om forfatter

Martin Eia-Revheim (f. 1973) er gründer og kulturarbeider. Han var med å starte klubbscenen Blå i Oslo, og har senere blant annet vært orkestersjef for Kringkastingsorkesteret. Han jobber i dag for Sparebankstiftelsen DNB. Å sette sammen bitene er hans debutbok.