Å gjøre en forskjell (Innbundet)

Refleksjoner fra en norsk utenriksminister

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202293307
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Å gjøre en forskjell

Å gjøre en forskjell er en invitasjon til en bred refleksjon omkring Norges posisjon, verdier og interesser i en tid da mange grunnleggende forutsetninger for internasjonal politikk er i endring. Med stort engasjement og bred kunnskap diskuterer utenriksminister Jonas Gahr Støre hvilke mål vi kan nå – og hva som vil skje om vi lykkes.

I denne boken gir Støre oss et sjeldent innblikk i hvordan norsk utenrikspolitikk formes og utøves. Han tar oss med på reiser til Arktis og Nord-Norge for å vise oss nordområdenes betydning. Han diskuterer hvordan arbeidet med energisikkerhet og klimasikkerhet vil påvirke utenrikspolitikken, og om nye utfordringer som oppstå når energinasjonen Norge engasjerer seg i nye land med en annen politisk kultur. Under en rundreise i Midtøsten leter han etter tiltak som kan dempe konfliktene i området. I Afrika ser han hvorfor helse må være en sentral del av utenrikspolitikken. Dessuten møter han den tyrkiske forfatteren Orhan Pamuk, tidligere statsminister i Storbritannia Tony Blair – og kommer med fire oppfordringer til den nye amerikanske presidenten. Underveis deler Støre sine inntrykk, betraktninger og analyser.

Å gjøre en forskjell er Jonas Gahr Støres tankevekkende bidrag til en fornyelse av norsk utenrikspolitikk.

Til toppen

Andre utgaver

Å gjøre en forskjell
Bokmål Lydbok-CD 2008
Å gjøre en forskjell
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010
Å gjøre en forskjell
Bokmål Heftet 2009

Flere bøker av Jonas Gahr Støre:

Om forfatter
Jonas Gahr Støre (f. 1960) er leder av Arbeiderpartiet og tidligere utenriksminister. Han er utdannet statsviter fra Institut d'Etudes Politiques de Paris og har tidligere skrevet boken Å gjøre en forskjell.