2070 (Innbundet)

Alt du lurer på om klimakrisen, og hvordan vi kan komme oss forbi den

Forfatter:

Arild Midthun (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 464
Illustratør: Midthun, Arild
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202677398
Kategori: Samfunn og debatt og Populærvitenskap
Omtale 2070

Veien forbi klimaendringene løper mellom i dag og 2070. Det er tiden vi har, om vi skal klare selv det løseste av målene vi har satt gjennom Parisavtalen. Om 50 år må det grønne skiftet være gjennomført. Om 50 år skal vi være fossilfrie. Så enkelt er det. Og så utrolig vanskelig …

I denne komplette klimaboken viser en av Norges mest toneangivende klimaforskere hvordan vi er havnet i dagens situasjon. Han forklarer vitenskapen og klimasystemene vi må forstå, viser oss hvor ille det kan gå hvis vi ikke handler, og han gir oss et kart for veien videre. Men aller først må vi lære å snakke sammen utfra en felles kunnskap - uten å gå i skyttergravene.

Bjørn H. Samset tar oss med til år 2070 på en slik måte at vi kan unngå de verste konsekvensene av klimaendringene og bygge en bærekraftig verden underveis.

Til toppen

Andre utgaver

2070
Bokmål Ebok 2021
2070 - Alt du lurer på om klimakrisen, og hvordan vi kan komme oss forbi den
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
2070
Bokmål Heftet 2022

Flere bøker av Bjørn H. Samset:

Anmeldelser 2070

Den ultimate klimaboken 17.11.2021

«I tillegg til imponerende kunnskap og evne til overblikk, har klimaforsker Samset, med en doktorgrad i kjernefysikk, en uvanlig god penn. ...dette er den mest konstruktive og inspirerende klimaboken jeg har lest, og den gir deg ikke klimaskam, bare klimatrang.»

Erle Marie Sørheim, Aftenposten

En farbar vei ut av klimakrisen 13.10.2021

Denne boken er en skattkiste, eller snarere et energireservoar av fakta og argumenter, for alle som vil ha en seriøs debatt om vår tids viktigste tema.

 
Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

Endelig en klimabok med tro på framtiden 08.10.2021

«Jeg kan ikke huske sist jeg leste en klimabok som skisserer opp så store rom for mulige og realiserbare endringer.»

Siri Lindestad, Forskerforum

Det haster! 11.09.2021

«... den mest kunnskapsrike boka som er publisert om klimakrisa på norsk ... Ikke bare snakker Samset klart og forståelig, han skriver enkelt, rett fram, uten om og men. Med andre ord: Skal du lese én bok for å skaffe deg solid, bred kunnskap, er det «2070». Skal du låne øre til én stemme i debatten om klimakrisa, er det Bjørn Samsets.»

Tom Egil Hverven, Klassekampen

En bibel for Thunberg-generasjonen 10.09.2021

En av landets fremste klimaforskere forklarer hvilke endringer vi har satt i gang og hva som kan gjøres for å dempe virkningene. Boken er stor, opplysende, nøktern og nyansert.

Thomas Hylland Eriksen, Morgenbladet

Grundig om klimaforskning som formidler håpet i stedet for dommedagsprofetier 10.09.2021

«2070» er boken for deg som vil vite mest mulig om hvorfor vi skal stole på klimaforskere.

 
Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

Oppskrift på en vidunderlig verden 10.09.2021

«Han viser seg som en strålende formidler når han forklarer hvorfor lufta, jorda og havene er blitt varmere. At det skyldes forbrenning av kull, olje og gass, er ingen overraskelse. Men jeg har ikke lest en mer anskuelig forklaring på hvorfor opphopning av CO₂ i atmosfæren fører til at drivhuseffekten blir sterkere. Da merker man at den fysikkutdannede klimaforskeren er på hjemmebane. Disse partiene er rett og slett pedagogiske mesterstykker.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter

Bjørn H. Samset (f. 1977) er fysiker og klimaforsker ved CICERO Senter for klimaforskning. Samset er aktiv fagformidler og klimadebattant, hovedforfatter for FNs Klimapanel og spaltist i Morgenbladet. Han har utgitt flere bøker, blant annet Lys (2018) og den Bragepris-nominerte 2070 - Alt du lurer på om klimakrisen, og hvordan vi kan komme oss forbi den (2021). Samset har hovedfag i partikkelfysikk og doktorgrad ved Universitetet i Oslo. Han bor på Ås.

«Han bidrar til forskning på svært høyt internasjonalt nivå, samtidig som han kan forklare de mest kompliserte forskningsresultater slik at vi andre kan fatte hovedpoenget.» Kristin Halvorsen, direktør i Cicero - Senterforklimaforskning