1795 (Innbundet)

Serie: Bellman noir 3

Forfatter:

Henning J. Gundersen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 432
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: 1795
Oversatt av: Gundersen, Henning J.
Serie: Bellman noir
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202728489
Kategori: Krim
Omtale 1795

Med 1795 avslutter Niklas Natt och Dag et helt spesielt prosjekt: trilogien 1793, 1794 og 1795. Krimhistoriene i disse tre romanene er intelligente, groteske og fæle, men bøkenes hovedkarakter er vel så mye byen Stockholm som menneskene.

Det historiske portrettet av den svenske hovedstaden er unikt, man kan bokstavelig talt lukte seg fram gjennom bøkene samtidig som beskrivelsene av folk, hus, kroer, lov og orden og hygiene er så gode at en historiker ville bli imponert.

Som et skadet dyr vandrer Tycho Ceton rundt i byen mellom broene, mens han legger en plan for å gjenvinne glansen han har tapt. Hans tilbakekomst skal bli mer spektakulær enn noe man hittil har sett i datidens Stockholm.

Den som har bestemt seg for å stoppe ham, er Emil Winge. Men han føler at støtten til jakten er i ferd med å avta. De paranoide myndighetene har viktigere ting å gjøre, og hans våpendrager Mickel Cardell er opptatt med sitt eget leting etter Anna Stina Knapp, som har forsvunnet etter hennes to barns død.

Til toppen

En glimrende krimtrilogi er i mål
Stein Roll, Adresseavisen

Andre utgaver

1795
Bokmål Ebok 2022
1795
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Niklas Natt och Dag:

Anmeldelser 1795

En glimrende krimtrilogi er i mål 11.06.2022

«... makeløs spenning i et lysende språk.»

«Et språklig nivå som ligger skyhøyt overdet meste som skrives i sjangeren»

«Jeg anbefaler trilogien på det varmeste»

 
Stein Roll, Adresseavisen

Til toppen

Om forfatter

Niklas Natt och Dag er født i Stockholm i 1979, hvor han også er oppvokst, bor og arbeider som skribent. Hans forfedre slo ihjel Engelbrekt, mistet hovedstaden til Kristian Tyrann og ble tvunget til å flykte fra landet etter å ha krevd Jean Baptiste Bernadottes abdikasjon.

Bøker i serien