Monica Aasprong
© © Cappelen Damm / Cecilia Järdemar

Monica Aasprong

Monica Aasprong (f. 1969) er fra Kristiansund og bor i Stockholm. Ved siden av å være forfatter jobber hun som oversetter og gjendikter. Hun har tidligere vært litteraturansvarlig i Morgenbladet og redaktør i LUJ – nordenfjeldske litteraturtidsskrift.

 

Anmeldelser

"Monica Aasprongs bok taler med tre dusin tangerende tunger."

Morten Langeland, KlassekampenSirkelsalme

"Det store høydepunktet blant fjorårets norske diktsamlinger."

Brynjulf Jung Tjønn, NRKEt diktet barn

"Det er blitt en vakker bok, i sinn som i skinn. Monica Aasprongs Et diktet barn kjennetegnes av barnespråkets spontanitet og himmelropende undring. Leseren slås av den varme, og til tider herlig absurde, kommunikasjonen mellom mor og barn"

Cornelius Jakhelln, MorgenbladetEt diktet barn

"Den overrasker hele veien. Her er prosaaktige korttekster, haiku- og håvamålaktige tekster, tekster med rim, tekster som ligger nær et dramatisk uttrykk, korthogde- dikt dryppet ut over sidene. Formen overrasker og er med på å gjøre boka til en god leseropplevelse. Man trenger ikke være lyrikkekspert for å ha glede av denne, og den som ikke skremmes av tykkelsen har en spennende vandring i vente."

Karen Frøsland Nystøyl, Vårt LandEt diktet barn

"Til sammen er det en imponerende variert leseropplevelse. Mest morsomt er det naturligvis når det oser av overskudd. Styrken til Et diktet barn er den grundige bearbeidelsen, rikdommen i den lange samtalen mellom mor og barn."

Erlend Røyset, KlassekampenEt diktet barn

"Her handler det om å gå. Og det blir en god og interessant tur!"

Henning Howlid Wærp, AftenpostenEt diktet barn

Bibliografi

2013 - Sirkelsalme

2010 - Et diktet barn

2006 - Soldatmarkedet

1997 - mellom Alex Gobulev og meg