Hanne Hagerup
© Foto: Kristin Aafløy Opdan

Hanne Hagerup

Hanne Hagerup (f. 1984) er en dramatiker og manusforfatter fra Fredrikstad. Hun har blant annet vært med på å skrive TV-serien Snøfall, som vant gullruten for beste barne- og ungdomsprogram. I tillegg til Snøfall har hun skrevet teaterstykket Arnardo før Arnardo sammen med Klaus Hagerup, familiemusikalen Den Hvite Dame for Fredriksten Festning, Snøfall for Oslo Nye Teater sammen med Hilde Hagerup - og Jegertimen for DUS-Den Unge Scenen. Hun har også skrevet tekster for Oslo Fagottkor og for MAC Theatre i Belfast.

Hun har deltatt i Norsk Filminstitutts barnefilmsatsning NFI:LAB Junior og tar for tiden en master i manusskriving ved Den Norske Filmskolen.


Titler i salg

Viser 1 - 29 av 29

Anmeldelser

«Det er ordentlig julestemning over denne boka. Historien er sjarmerende og de stemningsfulle illustrasjonene av Ane Gustavsson er en fryd for øyet.»

«Fra første side dras jeg inn i fortellingens magi. Her er foreldreløse Selma, hunden Casper, vennen Håkon (som også er historiens forteller), den strenge (men innerst inne snille) nabokona Ruth og nissene i eventyrlandet Snøfall.»

Kathleen Rani Hagen, FædrelandsvennenSnøfall

«(...) én bok har alt en julefortelling skal ha: Lys og mørke, strev og håp, sjarme og varme i språk, illustrasjon og karakterer. «Snøfall». Boka maner til raushet og forståelse og er et godt utgangspunkt for nærhet mellom barn og voksen. Den handler (...) om de viktige tingene i livet - vennskap, samvær, familie i utvidet forstand. Men boka er også et deilig eventyr som antenner julestemningen hos de mottakelige. Hvem vil ikke være med inn i dette universet sammen med en liten en i førjulstida?»

«Nettopp ømheten for alle – de sure, de smålige og selv de slemme – gjør «Snøfall» rørende og morsom.»

«Gustavssons illustrasjoner er koselige og klassisk julete, men aldri kjedelige. Tydelige mennesker mot myk akvarellbakgrunn, kjennetegner uttrykket. Noen bilder er lekne collager, andre er helt enkle, med rene, forsiktige linjer. Illustrasjonene følger nennsomt søstrene Hagerups fine historie, som de med enkle grep gjør litterær.»

«Snøfall» er en moderne juleklassiker som både voksne og barn kan ta frem, år etter år.»

Maya Troberg Djuve, DagbladetSnøfall

«Hanne og Hilde Hagerup skildrar på ein god måte og får forteljinga til å verke levande. Teikningane er detaljerte og minnar litt om Lisa Aisato sine illustrasjonar.»

«Snøfall passar for både born og vaksne og er delt inn i 24 kapittel; eitt for kvar dag fram til julafta.»

Sunniva Tonning, Framtida JuniorSnøfall

«Hagerup-søstrene skriver lett og morsomt, og de berører vemodige ting på en klok måte.»

«Søstrene Hanne og Hilde Hagerup skrev sammen med sin far manuset til NRKs suksessrike adventsserie Snøfall (2016). Nå har søstrene laget en bokversjon av TV-serien, som står veldig godt på egne ben. Den innholdsrike fortellingen favner hele tilværelsen, fra liv og død til glede og
sorg.»

Ingrid Åbergsjord, AftenpostenSnøfall

«(...) det handler om å redde julen og å finne en familie. Selma finner julenissen, men viktigst av alt: Hun finner Ruth.»

«Boken kan fint leses uavhengig av om man har sett TV-serien eller ei.»

««Humoren og ablegøyene er et pluss i denne boken. Det samme er fortellerstemmen til den veslevoksne Håkon, Selmas nabo.»

«Og dessuten, som et blaff fra bibelhistorien: tilgivelse. Den slemme Winter får ingen straff, men derimot en hyggelig oppgave som gjør at han vokser og trives som menneske.»

Anne Cathrine Straume, nrk.noSnøfall