Elisabeth Gulbrandsen

Elisabeth Gulbrandsen

Elisabeth Gulbrandsen (f. 1955) er født og bosatt i Bergen. Hun er opprinnelig gullsmed, men har utdannet seg til jurist og har bl.a. jobbet for Hordaland Fylkeskommune og for Rafto-stiftelsen med fokus på menneskerettigheter.

Hun debuterte i 2013 Den blinde guden, som hun skrev sammen med sin mann, Chris Tvedt. VGs Sindre Hovdenakk ga denne boken terningkast 6 og skrev blant annet følgende i sin panegyriske anmeldelse: «...et flott gjennomført stykke arbeid [...] Kort sagt: God fornøyelse!.»

Bilde av Elisabeth Gulbrandsen: http://g.api.no/obscura/API/image/r1/escenic/978x1200r/1382808973/archive/05154/BA43179_5154506a.jpg

Anmeldelser

"Forfatterne Tvedt og Gulbrandsen har funnet et vellykket litterært par ipolitimannen Edvard Matre og kunstneren Victoria Ravn.(...) en krimromanav høy standard."

Sindre Hovdenakk, VGDjevelens barn

"(...) ei intrikat oppbygd historie om vondskap langt utover det ein kan fatte."

Torill Myren, SunnmørspostenDjevelens barn

"Det lite annet å gjøre enn å gratulere med et flott gjennomført stykke arbeid (...) Suveren spenning og intelligent intrige."

Sindre Hovdenakk, VGDen blinde guden

"«Den blinde guden» er Chris Tvedts andre bok om Kriposførstebetjent Edvard Matre. Den første var god, og denne er ikke noe dårligere."

Torbjørn Ekelund, DagbladetDen blinde guden

"Det er en historie som etter hvert tar seg voldsomt opp. Gjennom 92 kjappe kapitler drives spenningen fremover på mange plan samtidig. Godt turnert, fiffig funnet på og definitivt ingen happy end. Spørsmålet er bare når dette blir TV-serie."

Lars Helge Nilsen, Bergens TidendeDen blinde guden

"Thrillerpreget krim med mange spenningstråder som nøstes elegant inn."

Ole Jacob Hoel, AdresseavisenDen blinde guden

"Chris Tvedt og Elisabeth Guldbrandsen skriver til tider filmatisk godt, den hjerteskjærende åpningsscenen og påfølgende videoskildringen av ranet treffer leseren i magen."

Ann Kristin Ødegård , BergensavisenDen blinde guden

"Kampen om å innta pallen i norsk kriminallitteratur tilspisser seg. Stadig flere melder seg på i den konkurransen, og Tvedt/Gulbrandsen er absolutt blant dem. De innfrir og vel så det, med «Den blinde guden»."

Sven Gjeruldsen, TvedestrandpostenDen blinde guden

"Selv om åpningskapitlet i «Den blinde gudinnen» ikke bare er i norsk toppklasse, men ville utmerket seg i en eventuell Champions League innenfor krimsjangeren, er det ikke der man bør begynne.(...)Selv om dette ikke er noen whodunnit - vi vet ganske raskt hvem de skyldige er - klarer forfatterparet likevel å holde spenningen til nesten siste side. Mangelen på krimgåte blir kompensert av sterke thriller-element. Noen av sidehistoriene blir riktignok for svake for dem som ikke har lest første bok i serien, men hovedlinjene er sterke, og godt fortalt."

Sven Egil Omdal , Stavanger AftenbladDen blinde guden

"«Den blinde guden» er en spennende og etter hva jeg kan bedømme, realistisk fortelling fra den røffeste delen av norsk forbryterverden, med ran, grov vold, kynisme og utro tjenere."

Per Ivar Henriksbø , Gudbrandsdølen DagningenDen blinde guden

"«Den blinde guden» er en av de mer troverdige fortellingene som er presentert i krimhøsten så langt. Det gjør den ikke mindre spennende enn jakten på alle de andres seriemordere, snarere tvert imot."

Geir Rakvaag, DagsavisenDen blinde guden

Bibliografi

2016 - Den blinde guden

2013 - Den blinde guden