Anne Elvedal
© Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Anne Elvedal

Anne Elvedal (f.1973) er en av landets mest ettertraktede manusforfattere innen TV og film. Hun har skrevet manus til tre Amanda-nominerte spillefilmer (Børning 2, Kutoppen og Elias og jakten på havets gull) og tv-seriene Twin og Wisting har høstet gode kritikker og blitt solgt til flere land. Ungdomstrilogien Dødens spill er hennes debut som skjønnlitterær forfatter.

Anmeldelser

"Selv sitter jeg bare igjen med én kritisk innvending etter å ha lest de to bøkene fra perm til perm, og den minner om følelsen jeg satt igjen med etter at jeg nylig så tv-serien «Stranger Things» for andre gang: Nå må da snart den neste komme!"

"Selv om Elvestad skriver om paranormale fenomener, trenger du ikke være horror-fantast for å finne glede og spenning i bøkene hennes. Mye av det som driver handlingen framover foregår på det psykologiske planet – kanskje til og med det som ved første øyeblikk ser overnaturlig ut? – og leseren får med seg en god dose klokskap om ungdom som på ulikt vis trøbler seg gjennom tenåra. Noen er fosterhjemsbarn, andre er mobbeofre, alle kan bli forelska."

"...en blanding av Stephen King på sitt beste, og Carl Frode Tillers mesterlige lag-for-lag-romaner om et norsk bygdesamfunn, der vi stadig skifter perspektiv og hvor vendingene ofte er mildt sagt overraskende.""Elvedal gir deg så mye leseglede at du vil ønske å makse den."

Jonas Bals, KlassekampenDen sorte bruden

"Spennende om åndene blant oss".

Elvedal er "god til å skape en billedlig forestillingsverden en suges inn i. For leseren dras inn i jentas tanker som hvileløst tumler av gårde".

"Elvedal kan håndverket sitt godt og balanserer elementene fint mot hverandre. Med mange spenningstopper og korte kapitler er det opplagt at romanen skal leses fort."

"Språklig er boka lett og ujålete, teksten er fortrolig, alt er liksom så velkjent og dagligdags. Det kan være her Elvedals manuserfaring kommer til sin rett".

Astrid Fosvold, Periskop.noDødens spill