Anne Birkefeldt Ragde

Anne Birkefeldt Ragde

Omtale
Anne B. Ragde debuterte i 1990 med romanen En tiger for en engel, og har senere utgitt flere romaner og novellesamlinger, bl. a. … før jeg kommer tilbake (1994), Bunnforhold (1997), Arsenikktårnet (2001) og Fosterstilling (2003). Hun har også skrevet flere bøker for barn og ungdom, og for biografien Sigrid Undset (2001) ble hun tildelt Brageprisen. I 2004 kom den kritikerroste romanen Berlinerpoplene som hun fikk Riksmålsprisen for og i 2005 kom oppfølgeren Eremittkrepsene som ble tildelt Bokhandlerprisen og Den norske leserprisen. Høsten 2007 utkom Ligge i grønne enger, som er tredje og avsluttende bok i trilogien om familien Neshov, og salget av trilogien i butikk og bokklubb passerte en million. Samme høst ble TV-serien Berlinerpoplene den mest sette dramaserien på NRK etter årtusenskiftet.
Anmeldelser
"Jeg liker boka fordi den er morsom og fordi pappaen til Janna er et surrehue, og det er pappaen min også. Boka passer for dem som akkurat har lært å lese – hvis de får litt hjelp av en voksen."
Even E. Helgerud, 7 år i spalten "Juniortipset", Foreldre & BarnPappa er et surrehue!
“(…) fortsatt høyaktuell for både hesteinteresserte og andre som ønsker å lese en spennende historie.”
Elisabeth Lofthus, Mammanett.no
Bibliografi

2012 - En hemmelig kjempeidé

2008 - Løgnen om Jippi

2005 - Pappa er et surrehue!

2004 - Din første leseløve

2001 - Villhestene på Ulvøya

2000 - Svanhild Olsens elegante musefangeri

1995 - Grusomme grøss ungcub

1993 - Blodsporet felix 2

1992 - Strupetaket

1991 - En hemmelig kjempeidé