Tyskland (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202452087
Kategori: Romaner
Omtale Tyskland

Historien utspiller seg i Norge under andre verdenskrig, der vi møter Hanne, en jente med en begrenset forståelse av verden. Hun legger ut på en reise for å finne søsteren, som hun tror befinner seg i Tyskland. Hanne vandrer inn i skogen hvor hun møter onkelen som sier han skal hjelpe henne. På nåtidsplan befinner vi oss i skog ikke langt fra huset der Hanna bor, men romanens univers er mye større.

Med finstemt følelse for menneskets utsatthet tar Mossige oss med inn i en verden som ses ene og alene gjennom Hannas blikk, styres av hennes ønsker og drømmer. Det er en egenrådig og fascinerende roman, som leder tanken hen til Flannery O'Conner og William Faulkner.

En sterk og særegen debut, med vilje og evne til å lodde dypt i menneskelivet.

Tyskland er Liv Mossiges debutroman.

Til toppen

Andre utgaver

Tyskland
Bokmål Ebok 2014
Tyskland
Bokmål Heftet 2015

Flere bøker av Liv Mossige:

Anmeldelser Tyskland
Nominert til P2-lytterenes romanprisP2-lytterenes romanpris, NRK

Sansenært om en vanskelig verden

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad
"Tyskland er solid komponert, men det er enda mer språket som gjør den til en minneverdig leseopplevelse. Det er gjennom de lyriske avsnittene og dialogene vi får innblikk i menneskelig utsatthet, avstumpet kommunikasjon, anstrengelsene for å passe inn i en verden der selv det trygge vakler i ulmende aske."Sindre Andersen, Klassekampen

"Tyskland er en på alle måter solid debutroman og inneholder passasjer av høy intensitet. I likhet med sine personer og de korthugde dialogene deres, vet den å tie når det trengs."

Kåre Bulie, Dagens Næringsliv

Til toppen

Om forfatter
Liv Mossige (f. 1978) er fra Akershus og bor i Oslo.

Hun debuterte i 2014 med romanen Tyskland og Armauer er hennes andre bok.