Tenk brett (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202449322
Kategori: Fakta for barn
Alder: 12 - 18
Omtale Tenk brett

Er skating sport eller subkultur?
Hvordan kan man ta seg en utdannelse og skate samtidig?
Hvor finnes verdens første skatehotell (rull rett ut av sengen og ned på rampen)?
Hvordan konkurrerer man på skateboard?

Er skaterne pøbler eller kreativ ungdom?
Hvorfor behandles skateboarding mer som hærverk enn gatekunst?

Tenk brett er en hyllest til norske skatere. Torolf E. Kroglund har sett på bakgrunnen for hvordan rullebrett gikk fra forbud til å få kommunale bevilgninger. Her fortelles det fra den spede begynnelsen til dagens skateparker. Flere norske skateprofiler intervjues og tar del i prosjektet som er interessant lesning og en åpning inn til en subkultur som alltid har vært på siden av all annen idrett.

Til toppen

Anmeldelser Tenk brett

Suser avgårde

ekstra gledelig er det at det nå har kommet en bokutgivelse som tar dagens norske skateboard-scene på alvor, og setter den i en betraktelig mer urban analytisk og skrivefør utgave av hockey-mammaen, har skate-pappa Torolf E. Kroghlund skrevet en inspirert formidlingsbok "Tenk brett" om skateboardkulturens vesen."Tenk brett" har for øvrig en energisk design som nikker anerkjennende til skaterens bevegelser"

Torgny Amdam, Dagbladet

Sitater:«Kroglund tar dokumentasjonsoppgaven alvorlig. Han litterariserer ikke. Teksten er lettlest og ført i et stødig språk ...»Eirik Høyer Leivestad www.Barnebokkritikk.no«Skatemiljøene pleier å være kule og stilbevisste, og nå kan de smykke seg med en kul og stilbevisst dokumentasjonsbok.»Eirik Høyer Leivestad www.Barnebokkritikk.no

Eirik Høyer Leivestad, Barnebokkritikk.no

Til toppen

Om forfatter

Torolf E. Kroglund: (født 1974) er utdannet litteraturviter. Tidligere festivalsjef i Ibsen- og Hamsun-dagene i Grimstad, nå kultursjef i Risør. Har skrevet flere dokumentar og sakprosabøker, blant annet fra skateboard- og jeger-miljø som begge, på ulikt vis, er overraskende subkulturelle i norsk offentlighet. Siste bok er Reise med ål (2018) - en personlig og litterær reiseskildring som handler om naturvern, forskning, kystkultur og om "det vi ikke visste at vi ikke visste", for eksempel om ål - som svømmer tallrik rundt i ethvert vassdrag nært oss men som likefullt er en rødlistet art på verdensbasis. Boka er foreløpig oversatt til tysk og solgt til Sverige.