Hennes løgnaktige ytre (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202527471
Kategori: Romaner
Omtale: Hennes løgnaktige ytre
I april 1897 kunne man lese i Verdens Gang at Knut Hamsun anmeldte forfatteren Anna Munch til politiet og forlangte hennes mentale tilstand undersøkt. Bakgrunnen var at det den våren hadde blitt spredd en rekke anonyme brev som svertet ham. Hamsun var overbevist om at brevene kom fra henne. Dette danner utgangspunktet for en helt særegen kunstnerroman: En tragisk, intens og hittil ukjent historie om å være kvinne og kunstner. Den vekker et glemt forfatterskap til live, og kaster nytt lys over norgeshistoriens mest omdiskuterte forfatter.

Til toppen

Anmeldelser av Hennes løgnaktige ytre
"Selma Lønning Aarøs nye roman kan nå et stort publikum, som vil sitte rystet, beveget og opplyst tilbake"
 
Maya Troberg Djuve, Dagbladet
"Som hun vet å behandle et stoff, Selma Lønning Aarø. Her stiger hun fram fra glemselen, Anna Munch, så vi sitter fjetret tilbake. [...] nydelig skrevet og krevende komponert"
 
Guri Hjeltnes, VG
"Det er mye å like med denne boken. Den er godt fortalt og godt dokumentert."Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land

Til toppen

Om forfatter

Selma Lønning Aarø er født i 1972 og kommer fra Stord i Hordaland. Hun debuterte i 1995 med Den endelige historien, som var vinner av Cappelens konkurranse for beste debutroman. Aarø har utgitt en rekke bøker i ulike sjangere, og har skrevet både for voksne og barn. Aarø har også redigert tre årganger av Cappelens debutantantologi Signaler alle med Nils-Øivind Haagensen som medredaktør.

Vill ni åka mera? (2003), har blitt betegnet som Aarøs gjennombrudd. Med denne romanen ble hun også nominert til Brageprisen. De fleste av hennes bøker er utgitt på forlaget Cappelen Damm, mens romaner som Vekevis (2010) og Jeg kommer snart (2013) er utgitt på henholdsvis Aschehoug og Flamme Forlag.

Selma Lønning Aarø har i en årrekke vært spaltist i Dagladet og Klassekampen. Hun er kjent for sin selvironiske og humoristiske stil.