Prikkesyken (Innbundet)

Serie: Reven og Grisungen 10

Forfatter:

Per Dybvig (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 48
Illustratør: Dybvig, Per
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Reven og Grisungen
Serienummer: 10
ISBN/EAN: 9788202321970
Kategori: Bildebøker
Alder: 5 - 9
Omtale Prikkesyken

Grisungen vil gjerne leke.

- Det er en hostesyk grisunge her. Kommer ikke legen snart? roper han, og setter seg på en stubbe utenfor revehiet. Reven tar på seg en lang hvit skjorte og undersøker pasienten. Han må bruke sykemåler og tilstanden er alvorlig. - Dårlige nyheter, sier Reven. - Det ser ut til at urken din er dårlig. Det spørs om den ikke må tas.

Men Grisungen vil slett ikke ta urken og løper av gårde. Etterhvert finner Reven på en lur plan for å få Grisungen både syk og frisk.

Til toppen

Andre utgaver

Prikkesyken
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010
Anmeldelser Prikkesyken

Lattervekkende for de minste

”(…) en vill og morsom bok som ikke gjør skam på en fantastisk bokserie (…)Dette er stor kunst! (…) Det gjør godt å lese en tekst for barn der presisjonsnivået og nyanserikdommen er så velutviklet. Jeg sier - uten å betenke meg noe særlig om - Ja takk til ti nye bøker!”

Anne Cathrine Straume, NRK P2

"Bøkene faller fint inn i tradisjonen av pussigsøte dyr (...) en blanding av forviklingskomikk og lun livskunst. Hos Rørvik er det mest komikk og enda mer vilter språklek".

Morten Haugen, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Bjørn F. Rørvik er født i 1964. Han er oppvokst i Østre Jevnaker på Hadeland, nå bor han på Oppsal i Oslo. Rørvik er en av våre mest anerkjente barnebokforfattere, og kanskje mest kjent for bildebøkene om Bukkene Bruse sammen med illustratør Gry Moursund, i tillegg til Reven og Grisungen-serien, som er illustrert av Per Dybvig. Sammen med illustratør Ragnar Aalbu står han også bak en detektivserie for barn om mesterdetektiven Purriot. Han har også laget en rekke tøysete og lettleste vitse- og gåtebøker i Leseløveserien sammen med illustratør Eivind Gulliksen.

Alle Bjørns bøker er fulle av humor og morsomme påfunn, og flere av dem er solgt til utlandet.

Før han ble forfatter, jobbet Bjørn F. Rørvik med film- og videoproduksjon, som frilanser for lokalavis, kinomaskinist og radiotekniker. Han har utdannelse i Media og kommunikasjon fra Distriktshøgskolen i Volda.

Bjørn kan ganske mye om fugler og dyr og liker å reise rundt i Norge på forfatterbesøk.

Bøker i serien