Nobels fredspris (Innbundet)

Fra dynamitt til fred

Forfatter:

Robin Snasen Rengård (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 144
Illustratør: Rengård, Robin Snasen
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202362546
Kategori: Fakta for barn
Alder: 10 - 16
Omtale Nobels fredspris

Fredsprisen er verdens mest ærefulle pris å få. Men hvorfor ble fredsprisen til? Og hvordan?
Dette er historien om en veldig spesiell pris, og en ganske spesiell mann. Her får du både fortellingen om Alfred Nobel og prisen han stiftet. Møt mannen som både oppfant dynamitten og stiftet en fredspris. Møt kvinnen han forelsket seg i, og som gjorde ham oppmerksom på hvor viktig det er å arbeide for fred. Og møt noen av menneskene som har jobbet for å gjøre verden til et bedre sted.

Nominert til Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomsbøker 2011, kategorien for beste fagbok.

Til toppen

Andre utgaver

The Nobel peace prize
Engelsk Innbundet 2012
The Nobel peace prize
Engelsk Ebok 2012
Nobels fredspris
Bokmål Ebok 2012
Nobels fredspris
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Anmeldelser Nobels fredspris

Prisverdig om pris

... Kvanvigs hvorfor, hvordan og hvem-bok om Nobels fredspris er ikke redd for å formidle og drøfte det som er problematisk. (...) Hun forsøker ikke å banalisere og hun er heller ikke redd for å presentere konflikter og uenigheter for leseren (...) Dette er en bok som informerer og engasjerer.

Nina Goga, barnebokkritikk.no

Forbilledlig barnebok om Alfred Nobel og fredsprisen

(...) et forbilledlig eksempel på god barne,- og ungdomslitteratur; passe pedagogisk, passe kritisk, passe variert og med et godt og klart språk (...) Boka er illustrert med tegninger og svart/hvitt foto. En tøff tegneserie er det også - som illustrerer ulike reaksjoner på fredsprisen. Boka problematiserer i tillegg hva fred egentlig er, og hvorvidt den kan oppnås gjennom krig - slik Obama (og vel også Nobel) mener.

Cathrine Krøger, Dagbladet

Opplysningsperle om fredsprisen

(...) Det er en innholdsrik bok, enkel i språket og tilrettelagt for barn, men uten det barnslige preget som ofte kan redusere kvaliteten på slike informasjonsbøker (...) Hun bemerker seg med et språk som er presist i sin enkelhet, og hun er dyktig til å sette inn gode forklaringer der det er påkrevet (...) og denne boken er en fullbåren formidler av fredspriseventyret.

Mette Hofsødegård, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Heidi Sofie Kvanvig (1978-) er fra Oslo. Hun er historiker med en mastergrad i fred- og konfliktstudier. I flere år jobbet hun som formidler ved Nobels Fredssenter med skoleklasser som sin viktigste målgruppe. Siden har hun hatt flere stillinger innen organisasjonslivet med internasjonale og utviklingsspørsmål som arbeidsfelt. I 2011 utga hun boken Nobels fredspris rettet mot unge lesere. Kvanvig har gått på forfatterutdanningen ved NBI (Norsk barnebokinstitutt) og er bl.a. i gang med et bokprosjekt om krig og krigens vesen for barn.