Navnløs erfaring (Fleksibind)

Ingvar Ambjørnsens novellekunst 1994-2003

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202511586
Omtale Navnløs erfaring
En Ambjørnsennovelle er som oftest et spørsmål om liv eller død. I denne svært lesverdige boka skriver Auklend om det som særpreger Ambjørnsens novellekunst, og går tett på ham i intervjuet "Novellist av instinkt". Som bonusspor tegner Jon Rognlien et morsomt portrett av den folkjekjære avvikeren Ambjørnsen, med glimt fra miljøet i Gateavisa. Boka utgis i forbindelse med Ambjørnsens 60-årsdag i mai.

Til toppen

Andre utgaver

Navnløs erfaring
Bokmål Ebok 2016
Anmeldelser av Navnløs erfaring
"Auklends inviterende lesning gjør at jeg får lyst å kansellere alle avtaler denne uken og rigge meg til med en ensom novellefest med Ambjørnsen. Slik skal en god sakprosabok om et forfatterskap virke."
 
Bergens Tidende
"«Navnløs erfaring» gir ingen streng fasit, men peker, viser og inviterer. Til litterært essay å være, er det deilig ujålete og avvæpnende."
 
Vidar Kvalshaug, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter
Morten Auklend (f. 1978) er bosatt i Aarhus, hvor han arbeider som norsklektor ved Aarhus Universitet. Han tok doktorgraden i 2010 ved Universitetet i Bergen, og forsker nå på novellesjangeren. Han har publisert tekster i blant annet Edda, Vinduet og Norsk litterær årbok og anmeldt bøker i Klassekampen. Tidligere redaksjonsmedlem i Vagant.