Mor Afrika (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 1996
Antall sider: 395
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202161675
Omtale Mor Afrika

"Tomm Kristiansen viser et kontinent preget av rike kulturer, av medmenneskelighet, av skjønnhet, musikk. Kanskje er det dette Afrika som han framfor alt har møtt i den store afrikanske latteren, som lyder på tross av alle ulykker og all motgang. På tross av den lidelse og de overgrep han med indignasjon skildrer, er det likevel en bok preget av tro på og hengivenhet til Afrika som Tomm Kristiansen har skrevet... Boka hans er fremragende reportasje som gir innsikt og trekker fram perspektiver som ofte drukner bak dagsjournalistikkens overskrifter."
HELGE RØNNING, DAGBLADET

Til toppen

Om forfatter
Tomm Kristiansen (f.1950) er journalist og forfatter. Han har vært NRK-korrespondent i Harare, senere radioreporter med hele verden som virkefelt og er nå en av de mest sentrale skikkelsene i NRK.

Han har utgitt flere bøker, og fikk sitt definitive gjennombrudd med bestselgeren Mor Afrika. Tomm Kristiansen mottok i 1994 Den store journalisprisen, og ble samme år nominert til Brageprisen for Mor Afrika.

Tomm Kristiansen fulgte opp suksessen på bokfronten med På Parfymeflodeni 1995 og Mandelas land i 1996. I 1998 kom Mørk safari, biografien om Stanley, som ble en av de største bestselgerne det året, i tillegg til at den høstet helt fantastiske kritikker. Han har siden gitt ut en rekke bøker innen sakprosa, senest Biskopens hemmelighet (2014).