Mahatma Gandhi (Innbundet)

Elsket og hatet

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202232375
Kategori: Fakta for barn
Omtale Mahatma Gandhi
I denne boka kan du lese om Gandhis barndom og oppvekst, barneekteskapet med Kasturba, familielivet og de fire sønnene, om oppholdene i England og Sør-Afrika og kampen for Indias frihet. Et dramatisk liv som endte med tre skarpe skudd.

Han likte ikke å leke med de andre barna. Hver gang han skulle si noe, begynte han å stamme. Han skulket gymtimene og var bare passe flink på skolen. Men som voksen fikk han tilhengere og tilhørere over hele verden. I 1948, 78 år gammel, ble han skutt på et bønnemøte. Flere hundre tusen mennesker fulgte ham til graven.

Mahatma Gandhi ble født i den lille byen Porbander i India i 1869. Egentlig het han Mohandas. Mange år senere begynte inderne å kalle ham Mahatma, som betyr «Stor sjel». Gandhi ville at inderne, ja alle folk, skulle leve sammen som brødre og søstre. De skulle avstå fra vold og respektere hverandre, uansett hudfarge og religion. Selv forsøkte han å leve slik han prekte.

Til slutt ble han drept. Drapsmannen hatet alt Gandhi sto for. Nyheten rystet en hel verden. Alle følte at de kjente Gandhi.

Til toppen

Andre utgaver

Mahatma Gandhi
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Torbjørn Færøvik:

Om forfatter

Torbjørn Færøvik (f. 1948) er cand. philol. med kinesisk historie som hovedfelt. Han har nær tretti års praksis som journalist, blant annet fra NRK, hvor han var utenriksmedarbeider fra 1991 til 1999.

Færøvik har utgitt flere kritikerroste reiseskildringer og ungdomsbøker. Tre ganger har han mottatt Brageprisen; i 1999 for India - Stevnemøte med skjebnen og i 2003 for Kina - En reise på livets elv, og i 2012 for Maos rike - En lidelseshistorie. I 2006 ble han tildelt Cappelenprisen for sitt fremragende forfatterskap.

I 2009 utga han kritikerroste Midtens rike - En vandring i Kinas historie. Hans siste utgivelse er reiseboken Orientekspressen - en vårreise (2016). Flere av hans bøker er oversatt og utgitt i andre land. Færøvik er en mye brukt foredragsholder og er fast spaltist i Dagsavisen.