Kurt for alle (fisken+kurt blir grusom) (Heftet)

Serie: Kurt 

Forfatter:

, Kim Hiorthøy (Illustratør)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 1998
Antall sider: 180
Illustratør: Hiorthøy, Kim
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Består av to bøker: Fisken, 1994 / Kurt blir grusom, 1995
Serie:
ISBN/EAN: 9788202179151
Omtale Kurt for alle (fisken+kurt blir grusom)

Kurt er glad i å kjøre truck, og noen ganger er han grei og andre ganger er han ugrei. Mer er det egentlig ikke å si om den saken.

Erlend Loes populære barnebøker om truckfører Kurt. Denne boken inneholder de to historiene Fisken og Kurt blir grusom. Les også Kurt Quo Vadis?

Illustrert av Kim Hiorthøy.

Til toppen

Flere bøker av Erlend Loe:

Om forfatter

Erlend Loe er født i Trondheim i 1969. Han debuterte med romanen Tatt av kvinnen i 1993. Naiv.super (1996) ble en stor suksess nasjonalt og internasjonalt og fikk raskt benevnelsen generasjonsroman. I 1999 kom dokumentaren L, resultat av en ekspedisjon der Loe med kompiser parodierte den moderne ekspedisjonskulturen og den tilhørende litterære sjanger. I 2006 mottok han Prix Européen des Jeunes Lecteurs (Europeisk ungdomspris) for romanen.

Loe har oppnådd stor anerkjennelse for sin beskrivelse av den moderne mannen, Doppler, i kultromanene Doppler (2004), Volvo Lastvagnar (2005) og Slutten på verden slik vi kjenner den. I Muleum (2007) møter vi ensomme og fandenivoldske Julie som er mer redd for livet enn for døden. I 2009 kom den fornøyelige Stille dager i Mixing Part, og i 2013 Vareopptelling, der vi møter den fallerte poeten Nina Faber, som ikke aksepterer slaktet av sin siste diktsamling Bosporos. Sistnevnte inspirert av et opphold i Istanbul.


Erlend Loe har skrevet flere filmmanus. Filmen Detektor ble en stor suksess. Han har også et suksessrikt forfatterskap for barn, der bøkene om Kurt helt sentrale, alle illustrert av Kim Hiorthøy.

Erlend Loe har gitt stemme til den amerikanske poeten Hal Sirowitz' med sin gjendiktning av Sa mor i 1997 og Sa terapeuten min i 1998. Han har også gjendiktet Adam Mansbachs Sov, for helvete!, både i norsk og nynorsk språkdrakt.

Mer om Erlend Loe:

http://no.wikipedia.org/wiki/Erlend_Loe

https://twitter.com/erlendloe

https://www.facebook.com/pages/Erlend-Loe/28678365535

http://www.nrk.no/skole/persondetalj?topic=oid:T23234

Bøker i serien