Kart over kroppens makeløse landskap av Maddie Mortimer (Ebok)
Ebok

Kart over kroppens makeløse landskap (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 3.5 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Maps of our spectacular bodies
ISBN/EAN: 9788202741709
Kategori: Romaner
Omtale Kart over kroppens makeløse landskap

Kart over kroppens makeløse landskap av den 26-årige debutanten Maddie Mortimer er en berørende, språklig original roman om en familie som må lære å forholde seg til det utenkelige.

Hovedpersonen Lia er en kvinne i 40-årene som er i ferd med å dø av kreft. Men det handler også om de som snart skal bli hennes etterlatte – tenåringsdattera Iris og ektemannen Harry. Harry har aldri helt greid å etablere et nært forhold til Iris, og han er vettskremt over tanken på at også hun vil forsvinne for ham når Lia dør. I tilbakeblikk skildres Lias oppvekst i en dypt religiøs familie og ungdomsforelskelsen Matthew. En annen sentral person er Lias mor, som i sin tid slo hånda av henne, men som nå angrer bittert og prøver å gjøre opp for tapt tid.

Når Lia finner ut at kreften er tilbake og at den ikke kan stoppes, prøver hun å holde fortiden, nåtiden og kroppen atskilt. Men menneskekroppen er porøs og ukontrollerbar, det samme er kreftsykdommen, som sprer seg. Etter hvert som Lia blir sykere, begynner grensene å løse seg opp. Da melder de store spørsmålene seg på – om hva det betyr å gi slipp, om tilgivelse, om det å dø i nåde.

Til toppen

Andre utgaver

Om forfatter

Maddie Mortimer er født i London i 1996, og utdannet innen engelsk litteratur ved Universitetet i Bristol. Hennes Kart over kroppens makeløse landskap er en av debutene det knyttes størst forventninger til i 2022. Oversettelsesrettigheter er solgt til ti land.