Innføring i historiebruk (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 192
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276349580
Kategori: Historie, religion og filosofi
Fag: Historie, Naturfag og samfunnsfag
Nivå: Akademisk
Omtale Innføring i historiebruk

Innføring i historiebruk viser hvordan en kultur eller et samfunn bruker fortiden i form av minnesmerker, høytidsdager, undervisning, festivaler eller reklame.

Utgangspunktet for boken ligger følgelig mer i nåtiden enn i fortiden; det er samtidens bruk av fortiden som har interesse. Å arbeide med historiebruk setter oss i stand til å forstå hvordan fortidig historie tilpasses konkrete behov i nåtiden.

Boken består av en rekke eksempler på - og drøftinger av - historiebruk: den kommersielle, offentlige, politiske og underholdende historiebruken - i tillegg til skolens bruk av historie i lærebøker. På denne måten får studentene innsyn i hvordan fortiden benyttes og aktualiseres. Samtidig får de innsikt i hvordan ulike aktørers bruk av historie kan fremme økonomiske, kulturelle eller ideologiske interesser

Til toppen

Flere bøker av Jan Bjarne Bøe og Ketil Knutsen:

Du vil kanskje også like

Om forfatter

Jan Bjarne Bøe har vært professor ved Universitetet i Stavanger. Forfatteren har sine forskningsområder innen historiedidaktikk og moderne historie. Han har lang undervisningserfaring fra både grunnskole og høyere utdanning.

Ketil Knutsen er førsteamanuensis i historie og historiedidaktikk ved Institutt for kultur- og språkvitenskap, Universitetet i Stavanger.