Hyttene på Hardangervidda (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1998
Antall sider: 132
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Hyttene på hardangervidda
ISBN/EAN: 9788276831931
Omtale Hyttene på Hardangervidda

Det handler ikke bare om hyttene og deres historie, men også om Hardangervidda og Skarvheimen som et tureldorado.

Gjennom tekst og bilder skildrer forfatteren den enkelte turisthyttes historie, beliggenhet og særtrekk. I tillegg er dette også en bok om Hardangervidda og Skarvheimen som tureldorado - sommer som vinter. Tekst og kart viser hvordan de ulike hyttene er knyttet sammen gjennom et nett av merkede stier og løyper.

Per Roger Lauritzen skriver både om Turistforeningens hytter og om de privateide. Til sammen dreier det seg om 56 betjente og selvbetjente hytter. Dessuten gir forfatteren en rekke råd og vink for at hytte til hytte-opplevelsen skal bli best mulig vellykket. I teksten er det f.eks forslag til spesielle severdigheter langs rutene, enten det dreier seg om steder med historisk interesse eller flotte naturperler.

Sammen med hytteomtalene er det 20 kartutsnitt i farger som viser hyttenes plassering. DNTs planleggingskart, med oversikt over rutenettet i hele området og med informasjon om gangavstander m.m., er plassert bakerst i boka. I tillegg til turforslagene gjør dette Hyttene på Hardangervidda og i Skarvheimen til et nyttig verktøy når fjellturen skal planlegges - eller gjenoppleves hjemme i sofakroken.

Boka er utgitt i samarbeid med Den Norske Turistforening hvor forfatteren er informasjonssjef.

Til toppen

Flere bøker av Den Norske Turistforening og Per Roger Lauritzen:

Om forfatter

Per Roger Lauritzen (født 1956) er fra Sandefjord og bor i Asker. Han har utgitt et stort antall bøker om turliv og natur, de fleste illustrert med egne bilder, og har gjennom sitt mangeårige arbeid i DNT og nå i NAF fartet mer rundt i landet vårt enn de fleste. Han er en ettertraktet foredragsholder.