Hyttene i Jotunheimen (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1997
Antall sider: 143
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Hyttene i Jotunheimen
ISBN/EAN: 9788276831399
Omtale Hyttene i Jotunheimen

Å gå fra hytte til hytte er mer populært enn noen gang! Denne boken tar for seg 50 turisthytter i Jotunheimen, både DNTs og privateide hytter.

Å gå fra hytte til hytte i fjellet handler på mange måter like mye om hyttene som om det å gå fra den ene til den andre. Det å komme fram til en koselig hytte etter en lengre tur, er en god og helt spesiell opplevelse.

Boka tar utgangspunkt i turisthyttene i Jotunheimen, Breheimen og Gausdal Vestfjell. Til sammen blir 50 hytter presentert - både Den Norske Turistforenings hytter og privateide.
Gjennom tekst og bilder formidler forfatteren den enkelte hyttes sjel og særtrekk. Her blir bl.a historikken, bestyrere og eiere, atkomstmuligheter og beliggenhet omtalt. Forfatteren orienterer også om hyttesystemet generelt og om hvordan hyttene kan brukes.
I tillegg beskriver forfatteren hvilke muligheter den enkelte turisthytte har å tilby som utgangspunkt for turer - sommer og vinter. Stier og løyper til andre hytter i nærheten blir omtalt sammen med severdigheter langs rutene - ofte med forslag om spennende avstikkere, enten det dreier seg om steder med kulturhistorisk verdi eller spesielle naturperler.

Alle hytteomtalene er utstyrt med egne oversiktskart i farger. Kartene og de mange praktiske opplysningene i teksten gjør boka til et nyttig verktøy når fjellturen skal planlegges.

Boken er utgitt i samarbeid med Den Norske Turistforening, hvor Per Roger Lauritzen er informasjonssjef.

Til toppen

Flere bøker av Den Norske Turistforening og Per Roger Lauritzen:

Om forfatter

Per Roger Lauritzen (født 1956) er fra Sandefjord og bor i Asker. Han har utgitt et stort antall bøker om turliv og natur, de fleste illustrert med egne bilder, og har gjennom sitt mangeårige arbeid i DNT og nå i NAF fartet mer rundt i landet vårt enn de fleste. Han er en ettertraktet foredragsholder.