Hitlers datter (Innbundet)

Serie: Reserleser 

Forfatter:

, Cille Dahl (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 112
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Hitler's daughter
Oversatt av: Dahl, Cille
Serie:
ISBN/EAN: 9788202376314
Alder: 10 - 15
Omtale Hitlers datter
Anna, Mark og Lille Tracey forteller hverandre historier mens de venter på skolebussen. Annas historie handler om Hitlers datter, Heidi.

Bombene falt og røyken steg fra konsentrasjonsleirene, men dette vet ikke Hitlers datter noe om. Hun kjenner bare til den lille verdenen på landet med fräulein Gelbeer. Hun møter Doffi og får mange bevis på at han er opptatt av henne og hennes sikkerhet. Hun lever i skjul og flyttes til stadig sikrere boliger etter hvert som krigen utvikler seg.

Hvis du hadde vært Hitlers datter, hadde alt sammen vært din feil også da? Hvordan ville du tatt det hvis det var din far som hadde gjort noe så grusomt? Var det så lenge siden det skjedde at det ikke spilte noen rolle lenger? Boken reiser viktige spørsmål om ansvar og skyld. Men er det bare en historie, eller var Hitlers datter en virkelig person?

Boken er velegnet til selvlesning så vel som høytlesning. Her er det mye å snakke om og ikke minst å undre seg over. Boken tar opp mange viktige spørsmål – arver barn av despoter og terrorister foreldrenes egenskaper og personlighet? Har disse barna skyld i foreldrenes handlinger?

Boken ble første gang utgitt i 1999 og har siden da solgt over 100 000 eksemplarer bare i Australia. Boken er oversatt til 12 språk og har mottatt strålende kritikker og flere litteraturpriser. I 2000 ble den kårets til årets bok for unge lesere i Australia.

Til toppen

Bøker i serien