Helvete brøt løs (Heftet)

verden i krig 1939-1945

Forfatter:

Arne-Carsten Carlsen (Oversetter) Carsten Carlsen (Oversetter) Jorunn Carlsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 797
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: All hell let loose
Oversatt av: Carlsen, Arne-Carsten , Carlsen, Carsten og Carlsen, Jorunn
ISBN/EAN: 9788281692640
Omtale Helvete brøt løs
Annen verdenskrig har vært beskrevet i utallige bøker, men Max Hastings' nye bok hylles som det beste ettbindsverketsom noen gang er skrevet om dette mørke kapitlet i menneskehetens historie. Med imponerende kunnskap presenterer Hastings den militære historien, men lar samtidig vanlige menneskers opplevelser og øyenvitneskildringer være bokens bærebjelke. Her er det deltagerne selv - soldater og sivile fra alle verdens hjørner - som beskriver krigens ufattelige redsler. Det ligger 35 års research bak Hastings' bok,og på imponerende vis klarer han å binde sitt enorme materiale sammen og omforme minner, faktaog anekdoter til en velskrevet, gruoppvekkende og uforglemmelig fortelling. "Rett og slett den fullendte historien om annen verdenskrig."Daily Mail Sir Max Hastings, (f. 1945) er en britisk journalist, redaktør, historiker og forfatter.Vil man klare seg med en bok om krigen så holder det med Hastings.» Vårt Land

Til toppen

Andre utgaver

Helvete brøt løs
Bokmål Ebok 2012
Om forfatter

Sir Max Hastings (f. 1945) er britisk forfatter og journalist. Han ble tidlig utenrikskorrespondent for BBC og Evening Standard, og dekket blant annet Vietnamkrigen og Falklandskrigen. Han ble siden sjefredaktør i Daily Telegraph og Evening Standard.

Han har utgitt en lang rekke bøker, og har interessert seg spesielt for annen verdenskrig i bøker som for eksempel Armageddon: Kampen om Tyskland 1944-45 (norsk utg. 2008), og Nemesis: The Battle for Japan (2007). Han skriver nå på sin neste bok, Catastrophe 1914, om innledningen til første verdenskrig, som kommer på norsk neste år.

Hastings har vunnet en mengde priser for sitt virke som journalist og sitt forfatterskap, og er blant annet æresdoktor ved universitetene i Leicester og Nottingham. I 2002 ble han adlet av dronningen for sin innsats som journalist. Han bor sammen med sin kone i West Berkshire utenfor London. .